Proglašeni dobitnici Top stipendije

Zagreb, 6. srpnja 2011. – U zagrebačkom hotelu Westin danas je upriličena svečanost proglašenja dobitnika „Top stipendije za Top studente“. Svečanosti su uz brojne studente, njihove prijatelje i rodbinu prisustvovali i predstavnici tvrtki partnera Top stipendije – Ine, Vipneta, Erste Card Cluba, Hrvatske poštanske banke, Janafa, Turisthotela i Tankerske plovidbe.

Najboljih i najdarovitijih 27 studenata iz raznih dijelova Hrvatske, koje je stipendijska komisija  odabrala među 100 finalista, primilo je simbolične čekove koje su im dodijelili predstavnici tvrtki partnera akcije. Tako je u ime Ine nagrade studentima uručila Zdravka Demeter Bubalo, direktorica Ininog Sektora upravljanja ljudskim resursima. „Drago mi je da je INA i ove jubilarne 10. godine partner projekta Top stipendija za Top studente i da sam u prilici danas uručiti stipendije ovim talentiranim, svestranim i vrijednim mladim ljudima. Kao društveno odgovorna kompanija, INA uvijek nastoji pomoći projekte koji su na opću korist zajednice u kojoj djeluje, a Top stipendiju za Top studente je prepoznala kao takav u samim njegovim počecima, te je svih godina do sada bila partner projekta. Ponosna sam što mogu reći kako je to samo jedan od projekata koji podržavamo ili provodimo samostalno, a koji je usmjeren na stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi te nagrađivanje njihova talenta i rada“, rekla je tom prilikom Demeter Bubalo.

Ove se godine obilježava punih deset godina otkako je tjednik Nacional pokrenuo ovu stipendijsku akciju, okupivši tadašnje čelnike gospodarstva i akademske zajednice na potpisivanju ugovora o osnivanju stipendijskog fonda. Od tada je podijeljeno gotovo 250 stipendija u iznosu od približno 10 milijuna kuna, putem kojih se nagrađuje i potiče studentska izvrsnost, znanje, trud i kvaliteta obrazovanja na hrvatskim sveučilištima. Povodom te jubilarne obljetnice prikazan je kratki dokumentarni film o bivšim dobitnicima ove najveće stipendije u Hrvatskoj.Priloženi dokument