Promjene u Upravi Ine

Zagreb, 29. lipnja 2018. – Nadzorni odbor Ine usvojio je danas imenovanja g. Sándora Fasimona na funkciju predsjednika Uprave Ine te g. Ákosa Székelya i g. Zsolta Pethőa na funkciju članova Uprave za razdoblje od 1. srpnja 2018. godine do 30. lipnja 2021. godine. Ujedno je primio pisane ostavke dosadašnjeg predsjednika Uprave g. Zoltána Áldotta te članova uprave g. Gábora Horvátha i g. Pétera Rataticsa koje stupaju na snagu od 30. lipnja 2018.

Novi predsjednik Uprave Ine g. Fasimon je od 1991. godine radio na različitim rukovodećim pozicijama u naftnoj i plinskoj kompaniji Mineralimpex. U razdoblju od 1996. do 1997. bio je rukovoditelj Mađarskog komercijalnog odjela u Tripoliju, Libija. G. Fasimon došao je u MOL 1998., kada je imenovan na mjesto direktora opskrbe za sirovu naftu i naftne derivate. Godine 2002. dolazi na poziciju glavnog izvršnog direktora Moltrade-Mineralimpexa. Godinu kasnije imenovan je izvršnim direktorom Sektora prirodnog plina. U razdoblju od 2006. do 2009. godine obnašao je dužnosti glavnog izvršnog direktora u ruskoj podružnici MOL-a, nakon čega je nastavio karijeru kao viši potpredsjednik Opskrbe i tradinga. Godine 2011. postaje izvršni direktor Segmenta djelatnosti Istraživanje i proizvodnja, a od 2012. godine obnašao je dužnosti glavnog operativnog direktora MOL-a Mađarska.
Sándor Fasimon diplomirao je ekonomiju 1990. godine na Moskovskom državnom institutu za međunarodne odnose (MGIMO). U razdoblju između 1990. i 1991. godine pohađao je postdiplomski studij na Sveučilištu u Kairu, gdje je studirao arapski jezik.

G. Pethő pridružio se MOL-u 1998. godine i od tada je obnašao dužnosti na nekoliko viših rukovodećih pozicija u Downstreamu. Radio je kao direktor proizvoda UNP (propan-butan), direktor goriva te direktor prodaje, prije imenovanja komercijalnim direktorom Rafinerija i marketinga 2006. godine. Potom je 2011. godine imenovan višim potpredsjednikom Segmenta petrokemije MOL Grupe te glavnim izvršnim direktorom tvrtke TVK Plc. Godine 2012. postao je voditelj poslovanja Downstreama MOL Grupe. Potom je 2016. godine imenovan višim potpredsjednikom Opskrbe, tradinga i optimizacije Grupe, a od lipnja 2017. je viši potpredsjednik Downstream trgovine i optimizacije u MOL Grupi.
Zsolt Pethő diplomirao je na Fakultetu strojarstva i sigurnosti Donát Bánki u Budimpešti. Godine 1997. stekao je napredni certifikat na Akademiji marketinga u Budimpešti.

Dr. Székely započeo je svoju karijeru u Vodovodu Budimpešte te 2003. nastavio na mjestu direktora kontrolinga u kompaniji Provident. Godine 2007. zaposlio se u E.ON Mađarska na mjestu direktora kontrolinga Grupe. Dr. Székely došao je u MOL Grupu 2013. godine na mjesto glavnog financijskog direktora za ovisna društva, radeći u Mađarskoj, Slovačkoj i Francuskoj, a od svibnja 2015. radio je kao glavni financijski direktor MOL-a Mađarska. Dr. Székely je u veljači 2016. imenovan glavnim financijskim direktorom u Ini, a u studenome 2017. vratio se na svoju prethodnu poziciju u MOL-u Mađarska. Od veljače 2018. je viši potpredsjednik Financijskog planiranja i izvještavanja u MOL Grupi.
Ákos Székely diplomirao je 1999. godine na Fakultetu menadžmenta i poslovne administracije pri Sveučilištu ekonomskih znanosti u Budimpešti. Stekao je i doktorat iz poslovne administracije i menadžmenta.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument