PROplin, d.o.o započinje s programom restrukturiranja

ZAGREB, 13. srpnja 2011. – Uprava PROplin d.o.o.  donijela je odluku o početku pokretanja zakonom propisanog postupka s ciljem izrade Programa zbrinjavanja viška zaposlenika te kompanije. Program će obuhvatiti 75 od ukupno 345 zaposlenika, a izradit će se poštujući socijalni dijalog sa sindikatima. Suradnja i dijalog sa sindikatima nastavit će se i tijekom njegove provedbe.

Proplin prolazi kroz veliko restrukturiranje svog poslovanja što ovaj program čini neizbježnim korakom kako bi se očuvala stabilnost INA Grupe u djelatnostima prodaje autoplina, UNP u bocama te veleprodaja UNP-a u sve zahtjevnijem poslovnom okruženju.

Odluku o poslovnom restrukturiranju, potaknutu promjenama u tržišnim uvjetima u posljednjih nekoliko godina te sve većom potrebom da se na odgovarajući način odgovori na izazove kako bi se osiguralo stabilno i profitabilno poslovanje, te unaprijedila njegova efikasnost, donijela je Uprava Ine u ožujku 2011. godine.
Zaposlenicima obuhvaćenima programom osigurat će se u prosjeku veće otpremnine od onih utvrđenim Zakonom o radu i Kolektivnom ugovoru

Priloženi dokument