Prošireno eksploatacijsko polje Privlaka

U okviru naftnog polja Privlaka u blizini Vinkovaca INA je otkrila novo nalazište nafte na istražnoj bušotini Đeletovci-1 Zapad.

Tijekom bušenja na dubini od oko 1000 metara nalazi ispitivanja pokazuju značajne proizvodne količine nafte. Preciznije vrednovanje rezervi i proizvodnje ugljikovodika bit će poznato nakon daljnjih ispitivanja i izrade projekta razrade. Dosadašnji nalazi ispitivanja pokazuju proizvodnju nafte od oko 600 barela na dan. Obzirom na rezultate, za očekivati je da će njihova dnevna proizvodnja značajno doprinositi povećanju proizvodnje na ovom području.

„Priča o bušotini Đeletovci-1 priča je o Ininom uspjehu u istraživanju te povratku naše kompanije na ove prostore na kojima smo prisutni već desetljećima. Vjerujem da, iako vrlo istražena, kontinentalna Hrvatska predstavlja značajan potencijal za našu kompaniju u smislu nekih budućih istraživačko – proizvodnih projekata. Stoga smo uistinu zadovoljni što su upravo na ovom području intenzivirane aktivnosti rezultirale tako značajnim otkrićima.“ – rekao je Želimir Šikonja, Inin izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju.

Podsjetimo, nakon otkrića satelitskog naftnog polja bušotinom Selec-1 u siječnju 2011. godine, te otkrića nafte na bušotini Hrastilnica-3 kraj Ivanić Grada u srpnju ove godine, ovo otkriće nastavak je pozitivnih rezultata jednog od osnovnih novih pravaca u istraživanju Panonskog bazena, temeljenog na traženju novih „malih“, tzv. satelitskih polja u neposrednoj blizini već postojećih polja.Priloženi dokument