Proširimo Zeleni pojas zajedno!

  • Prijave traju od 21. ožujka do 21. travnja putem mrežne stranice www.ina.hr/zelenipojas, gdje se mogu pronaći i svi detalji o uvjetima natječaja te potrebnoj dokumentaciji

Zagreb, 21. ožujka 2024. – Na Međunarodni dan šuma INA raspisuje natječaj za sufinanciranje projekata i ideja koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju klime. Natječaj je otvoren od 21. ožujka do 21. travnja u ponoć.

Program Zeleni pojas namijenjen je svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Na ovaj je način u proteklih 10 godina realizirano 149 projekta, koje je INA sufinancirala s više od 420.000 EUR te je zazelenjen prostor od 241.203 m².

Cilj ovogodišnjeg Inina Zelenog pojasa jest proširenje zelenih površina posebno u naseljenim mjestima i gradovima kako bi se što šire obuhvatilo područje koje zajednici osigurava ekološke, estetske, zdravstvene i klimatske dobrobiti. O projektima koji će dobiti podršku odlučivat će stručna komisija, koja će odabrati i tri dodatna projekta koji će se natjecati za najveći broj pregleda na YouTubeu.  

„S ponosom obilježavamo 11. godinu Inina Zelenog pojasa te pozivamo sve zainteresirane da se pridruže našem naporu za očuvanje okoliša. U sklopu ovog programa s partnerima smo već ostvarili značajne uspjehe u širenju zelenih površina, a sada su na redu naši gradovi i naselja. Vaša ideja može biti sljedeći korak prema održivoj budućnosti – pridružite nam se i zajedno gradimo ljepši svijet”, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Kao primjer dobre prakse Inin program Zeleni pojas uvršten je u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer izravno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Ne propustite ovu priliku, proširite zeleni pojas svojom idejom i doprinesite očuvanju našeg planeta.

Više informacija: www.ina.hr/zelenipojas

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR         

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552| @: pr@ina.hr