Radnici Ine hodanjem omogućili donaciju Zakladi „Hrvatska kuća srca“

Zagreb, 21. prosinca 2018. – INA je danas svečano uručila donaciju Zakladi Hrvatska kuća srca u iznosu od 40.000 kuna, a Zaklada će donirana sredstva iskoristiti za nabavku defibrilatora. Donirani iznos rezultat je Inine humanitarne akcije sakupljanja koraka u kojoj je sudjelovalo 430 radnika. Svaki od njih prosječno je prehodao 92 kilometra, što ukupno čini 39.560 kilometra. Za svaki prijeđeni kilometar INA je donirala 1 kunu Zakladi „Hrvatska kuća srca“ te joj na taj način pomogla u kupnji prijeko potrebnog defibrilatora.

Donaciju Zakladi uručila je gđa Angelika Brnada, direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša u Ini te je tom prilikom izjavila: „Ini su ljudi na prvome mjestu i zato kompanija snažno ulaže u zadovoljstvo radnika te brine o njihovom zdravlju. Uz osigurane besplatne zdravstvene preglede za radnike, kompanija promiče zdrav načina života kroz dodatni projekt Zdravlje+, u koji se do sada uključilo oko 4.000 radnika. Ove godine smo naše aktivnosti uskladili sa svjetskom kampanjom o zdravlju srca, a zaključili smo ih humanitarnom akcijom prikupljanja koraka. Naši radnici su tako šetanjem pridonijeli svojem zdravlju, ali i omogućili prikupljanje sredstava kojim će Zaklada kupiti prijeko potreban defibrilator.Sigurni smo da će, uz pomoć ovog uređaja, mnogi životi biti spašeni.“ 

Zaklada Hrvatska kuća srca pomaže u liječenju oboljelih od kardiovaskularnih bolesti te promiče važnost prevencije kardiovaskularnog zdravlja i napredak kardiologije.

„Akciju „Oživi me“ provodimo još od 2014. godine, a do danas smo educirali oko 4000 osoba o postupku oživljavanja, no smatramo da to i dalje nije dovoljno. Upravo zato radimo na uvrštavanju edukacije o oživljavanju u obvezni obrazovni program kako bi što više građana svladalo vještinu oživljavanja i moglo spasiti nečiji život“, istaknuo je akademik Davor Miličić, upravitelj Zaklade „Hrvatska kuća srca“.

Kao društveno odgovorna kompanija INA iz godine u godinu priprema donacije za bolnice i zdravstvene institucije diljem Hrvatske, a samo u ovoj godini pomogla je u opremanju osam bolnica.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument