Renesansni spektakl uz Ininu podršku

  • Jučer je završen Renesansni festival, koji se tijekom proteklih dana održavao u Koprivnici
  • Brojni nastupi viteških, obrtničkih i muzičkih skupina iz Hrvatske i Europe ponovno su uveličali ovaj spektakl
  • Kulturnu i povijesnu važnost ovog događanja za ovu sredinu i cijelu Hrvatsku prepoznala je i INA dajući svoj doprinos održavanju Festivala

Koprivnica, 3. rujna 2013. – Od 29. kolovoza do 2. rujna se u Koprivnici održavao Renesansni festival koji je ponovno okupio brojne posjetitelje iz Hrvatske i regije. Većina sadržaja bila je vezana uz 15. i 16. stoljeće kada su i nastale renesanse fortifikacije, a Festival je i ove godine okupio oko 1000 originalnih kostimiranih sudionika iz zemlje i inozemstva.

INA, koja je na širem području Koprivnice kroz svoje pogone prisutna desetljećima, prepoznala je turističku i kulturnu važnost ove manifestacije za lokalnu sredinu dajući svoj doprinos održavanju ovog Festivala. Povijesno – kulturno – turistički spektakl scenskim je prikazima oživio srednji vijek, glazbu, ples i način života uz raznovrsnu ponudu karakterističnih jela i pića izvornih recepata iz tog razdoblja.

Ove godine je Festival po prvi put imao i središnju temu koja će se svake godine mijenjati; tako je ove godine glavna tema bilo srednjovjekovno pivarstvo, pri čemu su se koristili alati i rekviziti karakteristični za spomenuto razdoblje, a jedna od zanimljivosti je bilo i pivo od koprive, proizvedeno prema drevnoj srednjovjekovnoj koprivničkoj recepturi. Također, po prvi puta u Hrvatskoj je tijekom Festivala u upotrebi bilo samo drveno i keramičko posuđe te je uvedena  zabrana korištenja plastičnog pribora za jelo i piće kako bi prikaz srednjovjekovnog života bio što autentičniji.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument