S novih 55 pripravnika INA je i dalje vodeći hrvatski poslodavac po zapošljavanju mladih visokoobrazovanih kadrova

  • 55 novih pripravnika danas započelo jednogodišnji staž u INA Grupi
  • Pripravnici odabrani u snažnoj konkurenciji – na natječaj pristigao rekordan broj od 2900 prijava
  • Kroz program GROWWW, INA do sada zaposlila gotovo 600 mladih talenata

Zagreb, 1. rujna 2017. – Potpisivanjem ugovora o radu, danas je jednogodišnji pripravnički staž u INA Grupi započelo 55 pripravnika, odabranih i zaposlenih u sklopu programa Growww. Na ovogodišnji Inin natječaj za zapošljavanje pripravnika pristiglo je više od 2900 prijava za čak 12 poslovnih područja – od naftnog rudarstva i geologije, kemijskog inženjerstva, strojarstva, elektrotehnike i ekonomije pa do društvenih znanosti. INA je u sklopu programa Growww do sada zaposlila gotovo 600 pripravnika te tako nastavlja biti vodeći poslodavac u Hrvatskoj prema kriteriju zapošljavanja mladih visokoobrazovanih kadrova.

Tijekom tradicionalnog Dana orijentacije što ga INA za nove pripravnike organizira početkom rujna, pripravnici su se danas, kroz cjelodnevni program upoznali s djelatnostima i aktivnostima kompanije te upoznali timove u kojima će započeti svoju karijeru.

Pripravnike je njihovog prvog radnog dana u kompaniji, pozdravio predsjednik Uprave Ine, g. Zoltán Áldott: „Izuzetno me veseli što u Ini već osmu godinu zaredom provodimo projekt Growww kojim privlačimo i zapošljavamo mlade talente različitih profila, baš poput vas. Do sada smo ih zaposlili gotovo 600 i s ponosom možemo reći da smo vodeća tvrtka u Hrvatskoj po zapošljavanju mladih. Posebno me raduje podatak o razini zadržavanja kadrova koji nam se pridružuju kroz ovaj projekt, a koja iznosi čak 80%, što jasno pokazuje kako se Growwwovci doista imaju priliku dokazati na svojim radnim mjestima te da postaju vrijedni članovi Ininog timaBudući da ćete i vi uskoro početi davati svoj doprinos našoj kompaniji koja je jedan od najvećih pokretača gospodarstva u Hrvatskoj i svakako najveći hrvatski izvoznik, želim vam puno poslovnih izazova i uspjeha, brojne nove spoznaje i iskustva, a od vas očekujem entuzijazam, usmjerenost na rezultate i svježu energiju. Dobrodošli u uzbudljivi svijet naftne industrije“, zaključio je g. Áldott

Upravo kao i njihovi kolege iz prethodnih sedam Growww generacija, i ovogodišnji će pripravnici proći detaljnu poslovnu edukaciju te upoznati Inina postrojenja, dok će im u radu potporu pružati mentori koji će njihov rad i učinkovitost kontinuirati nadgledati i ocjenjivati.

O programu Growww
Growww je strukturirani pripravnički program, jedinstven u Hrvatskoj, koji nudi mogućnost dinamičnog početka karijere u jednoj od najsloženijih globalnih industrija – istraživanju i proizvodnji nafte i plina. Pred pripravnike se postavljaju izazovni poslovni ciljevi koje ostvaruju uz vodstvo mentora, iskusnih kolega koji ih prate i podržavaju u radu. U sklopu programa Growww pripravnici također prolaze kroz program poslovne edukacije s ciljem upoznavanja svih temeljnih djelatnosti kompanije, kao i specifičnosti naftne industrije.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr