Sjednica Uprave

Zagreb, 4. svibnja – Uprava INA – Industrija nafte, d.d. na jučerašnjoj je sjednici privremeno suspendirala g. Bojana Milkovića s pozicije Glavnog izvršnog direktora  i izvršnog direktora za istraživanje i proizvodnju na razdoblje od 35 dana.

Privremena suspenzija temelji se na osobnom zahtjevu g. Milkovića zbog istrage koja je u tijeku protiv njega.

Na istom sastanku g. Želimiru Šikonji produženo je imenovanje na poziciju vršitelja dužnosti izvršnog direktora istraživanja i proizvodnje do prekida gore navedene privremene suspenzije ili do daljnje odluke.

Uprava je također jednoglasno produžila ovlaštenje predsjednika Uprave g. Zoltána Áldotta za nadzor nad sektorima direktno podređenima Glavnom izvršnom direktoru do prekida gore navedene privremene suspenzije ili do daljnje odluke.

Gore navedene odluke jasno pokazuju jedinstvo Uprave u vremenu u kojem smo usredotočeni na transformaciju i razvoj kompanije, uključujući provođenje velikih investicijskih programa koji podržavaju regionalni rast, a donesene su s ciljem osiguranja stabilnog i kontinuiranog poslovanja kompanije.

Naglašavamo da su navedene odluke isključivo privremenog karaktera i ne predstavljaju dugotrajno rješenje.

Smatramo kako je gospodin Milković osobnim zahtjevom da ga se privremeno suspendira s funkcija koje obnaša pokazao snažnu lojalnost tvrtki te se nadamo se da će se u okviru postupka koji je u tijeku dokazati neutemeljenost navoda protiv njega.Priloženi dokument