Službeno počele prijave na INA Sportske igre mladih

Rijeka, 02. svibnja 2011. – Na Ininoj benzinskoj postaji Školjić u Rijeci danas su službeno započele Prijave na INA Sportske igre mladih za Primorsko – goransku županiju. Ove godine djeca  se mogu prijaviti, osim putem telefona i web stranica, i na određenom  broju Ininih benzinskih postaja diljem Hrvatske.  Svoju potporu Igrama iskazao je i gradonačelnik Grada Rijeke Vojko Obersnel koji je pozvao djecu i mlade da postanu dijelom ove velike manifestacije i sudjeluju na INA Sportskim igrama mladih. Kao znak zahvalnosti za potporu koju Grad Rijeka pruža Igrama,  gradonačelniku Obersnelu uručena je Zahvalnica u ime INA Sportskih igara mladih. „Danas se na Igre prijavilo oko 50-ak djece no uvjeren sam se kako je to samo početak jer Rijeka i Primorsko – goranska županija imaju zavidan broj sportskih talenata, stoga neka se prijave i dokažu na ovim Igrama“, naglasio je gradonačelnik.

Predstavljajući novi koncept Igara i naglasivši vrijednosti projekta predsjednik Organizacijskog odbora INA Sportskih igara mladih Zdravko Marić je istaknuo „Igre svake godine teže boljem i drugačijem, na zadovoljstvo svih, a posebno djece i mladih. Djeci dajemo nove mogućnosti, ne samo u izboru sporta već i načinu prijave. Hvala Ini na novim mogućnostima!“ Marić je pozvao roditelje da potaknu djecu i mlade na prijavu i besplatno sudjelovanje na Igrama.

Tijekom obraćanja prisutnima, Ivan Krešić, član Uprave Ine, naglasio je kako je INA svjesna svoje uloge u društvu i zajednici te odgovornosti koju ima prema njima. „Ponosni smo što već desetljećima sudjelujemo u izgradnji našeg društva, podupirući projekte koji doprinose razvoju zajednice u cijelosti, a naročito one usmjerene na razvoj i dobrobit naše djece. Sportske igre mladih u svakom su slučaju upravo takav projekt. Mladim natjecateljima i natjecateljicama želim mnogo uspjeha na predstojećim natjecanjima, a još više im želim mnogo zabave i druženja,“ rekao je Krešić. Događaju su prisustvovali i Darko Markotić, Inin izvršni direktor za Trgovinu na malo i g. Vladimir Anđelić, direktor Regije Rijeka.

INA Sportske igre mladih pod motom „Živimo život bez droge jer droga uzima život“ daju izuzetno snažnu poruku i potiču djecu da svoje slobodno vrijeme ispune kvalitetnim sadržajem. Svoju potporu pružili i proslavljena hrvatska stolnotenisačica Sandra Paović i predstavnici HNK Rijeka.

Prijave traju od 1. svibnja do 15. lipnja. Djeca i mladi od 7 do 18 godina mogu se Prijaviti putem telefona 021/541-454 i 021/541-455 kao i na određenim INA benzinskim postajama: Rijeka – Školjić, Pula – Punta Šijana i Novalja – Špital.

Sportske igre mladih su sportska druženja djece osnovnih i srednjih škola koja tijekom školskih praznika, odnosno ljetnih mjeseci mogu sudjelovati u natjecanjima u deset sportova: badminton, graničar, mali nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, rukomet, šah, stolni tenis, tenis i ulična košarka.Priloženi dokument