Svečano otvoren 7. Sajam stipendija

Zagreb, 19. listopada – U organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja, a pod visokim pokroviteljstvo predsjednika Republike prof.dr.sc. Ive Josipovića, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu danas je Svečano otvoren Sajam stipendija i prateće obrazovne ponude, koji je INA – Industrija nafte, d.d. podržala kao Prijatelj sajma.

Sajam stipendija ove godine se organizira po sedmi put i prerastao je u središnji nacionalni događaj u području visokog obrazovanja na kojemu se na jednom mjestu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Na Sajmu izlaže više od 40 uglednih institucija iz 9 zemalja, a očekuje se da će ga posjetiti 7.000 posjetitelja, koji će na štandovima, predavanjima, radionicama i kroz razgovore s bivšim stipendistima moći saznati informacije o mogućnostima studija i stipendiranja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Kao predstavnica Ine, otvaranju je nazočila Zdravka Demeter Bubalo, direktorica Inina Sektora upravljanja ljudskim resursima, koja je tom prigodom pozdravila ideju širenje pristupa visokom obrazovanju i međunarodne mobilnosti naših studenata, koju Sajam promiče, te istaknula kako je INA lako prepoznala njezinu vrijednost. „Razlog tome je uvjerenje koje dijelimo sa organizatorima ovog Sajma – vjerujemo kako je ulaganje u vrijedne, obrazovane i ambiciozne mlade ljude ulaganje u budućnost čitavog društva, jer oni su ti od kojih možemo očekivati da sutra budu njegovi pokretači. Iz tog razloga, u potpunosti podržavamo svaku inicijativu i projekt koji tome pridonose“, rekla je Demeter Bubalo. Podsjetila je kako je INA u proteklih nekoliko godina podržala ili samostalno provela čitav niz projekata koji za cilj imaju stvaranje preduvjeta za uspješan razvoj potencijala mladih i darovitih ljudi i nagrađivanje njihova talenta i rada te zaposlila veći broj mladih talenata, kojima je ponudila mogućnost da kroz rad u međunarodnom okruženju i učenje od iskusnih stručnjaka dodatno razviju svoje sposobnosti i prošire znanja.

INA svojim sudjelovanjem na Sajmu stipendija promiče važnost ulaganja u obrazovanje i obrazovne projekte te predstavlja vlastite programe stipendiranja studenata i studentskih projekata –  program zapošljavanja visokoobrazovnih stručnjaka Growww, međunarodno on-line natjecanje Freshhh, stipendiranje najstudentskih projekata u suradnji s Jutarnjim listom, stipendiranje unutar PIMS Akademije za poslijediplomski program specijalizacije iz optimizacije lanca opskrbe u naftnoj industriji, projekt izbora najboljeg profesora/ice iz matematike, fizike i kemije pod nazivom NajMentor/ica te projekt Top stipendija za Top studente, čiji je dugogodišnji partner.

Priloženi dokument