Svečano otvoren IX. Susret mladih kemijskih inženjera

U Organizaciji Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa, u Zagrebu je danas svečano otvoren IX. Susret mladih kemijskih inženjera, čiji je jedan od pokrovitelja i INA-Industrija nafte, d.d.

Kao Inina predstavnica otvorenju Skupa je nazočila Ivana Kovačević Vukas, direktorica Službe za razvoj i obrazovanje, koja je tom prilikom podsjetila kako INA svoj tehnološki razvoj temelji na znanstvenim dostignućima i suvremenim tehnologijama koje svoje izvorište imaju i u kemiji, odnosno kemijskoj tehnologiji, te zapošljava oko 175 kemičara i kemijskih tehnologa. „To je jedan od razloga, ali ne i jedini, što sam danas s vama. INA kroz niz programa koje podržava ili provodi samostalno nastoji biti kompanija koja pruža oslonac mladim, talentiranim i uspješnim ljudima na putu njihova znanstvenog, stručnog i profesionalnog razvoja. Kao primjer bi spomenula dodjelu stipendija za najstudentske projekte, koji je INA u suradnji s Jutarnjim listom lani provela po drugi put, a za cilj nema samo olakšavanja njihovog školovanja, već i poticanja studenata na aktivno uključivanje u rad znanstvene zajednice i razvoj novih znanstvenih projekata”, dodala je Kovačević Vukas.

U nastavku skupa dodijeljena je i nagrada najboljem mladom kemijskom inženjeru. Ovogodišnji laureat je dr.sc. Ivana Grčić, viša asistentica na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, a nagradu joj je uručila Ivana Kovačević Vukas.

Susret, koji za temu ove godine ima „Nove tehnologije i transfer znanja“, okuplja mlade kemijske inženjere i njihove kolege iz srodnih područja te studente, a za cilj ima afirmaciju mladih stručnjaka i struke predstavljanjem njihovih rezultata te iskustava stečenih radom u industriji, na sveučilištima, institutima i drugim ustanovama.

Ove godine je skup okupio rekordan broj od oko 250 sudionika, iz Hrvatske, Mađarske, Češke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije.Priloženi dokument