Svečano zatvorene INA Sportske igre mladih

Zagreb, 15. rujan 2011. – Gašenjem plamena u prepunoj dvorani najveće sportske dvorane Arena Zagreb, svečano su zatvorene INA Sportske igre mladih 2011.  Plamen je ugasio Petar Čobanković, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Zdravko Marić, predsjednik INA Sportskih igara mladih, tom prilikom je istaknuo: „Današnja prepuna Arena i 80.000 sudionika dokaz su kako idemo u dobrom smjeru te imamo potporu djece i mladih koja nam je najpotrebnija. Sve dok se sudionici s osmijehom vraćaju svojim domovima mi znamo kako naša misija uspijeva te da slogan kroz koji djelujemo“Živimo život bez droge jer droga uzima život“, nije samo slovo na papiru,“ Također, Marić je zahvalio i Ini, generalnom sponzoru, Igara na velikom trudu kako bi ovogodišnje INA Sportske igre mladih unaprijedili natjecanje i bili što kvalitetniji.

Ivan Krešić, član Uprave Ine, izjavio je da INA, koja je prisutna u našem društvu već desetljećima, dajući podršku ovakvim projektima pokazuje da prepoznaje prave vrijednosti te dodao: „Mogu reći da su INA Sportske igre mladih mnogo više od sporta i natjecanja. Pred sobom vidim mlade ljude koji su tijekom protekla tri mjeseca kroz sport i druženje naučili mnogo toga kao što je primjerice fair play, pravednost, timski rad i upornost. Sve to što ste naučili pratit će vas dalje kroz život. A ono najvrednije što ste stekli su svakako prijateljstva koja su važan oslonac u životu. I ponosan sam što je upravo  INA tome dala svoj doprinos.“ INA Sportske igre mladih 2011. okupile su rekordan broj sudionika od čak 80.000 natjecatelja koji su se natjecali u deset sportova. Natječući se po cijeloj Hrvatskoj, veliko finale odigralo se u Splitu. I po prvi put u 15. godina, koliko se Igre odvijaju, svečano zatvaranje održano je izvan Splita.

Nagrada za fair play
Tijekom svečanosti roditelji Jakovac uručili su nagradu za fair play ekipu, koja je otišla u ruke Domagoju i Franu, iz Zagrebačke županije, a koje je ujedno prigodnim poklonom nagradila i INA.  Matteo Tin Jakovac – nagrada za fair play dodjeljuje se tradicionalno već nekoliko godina ekipi koja na tereni i izvan njega, iskaže brigu za svoje suigrače. Domagoj i Fran natjecali su se u odbojci na pijesku, kategorija 1996. i mlađi. „Zahvaljujući fair play igri besplatno smo ljetovali i u Splitu, iako nismo pobijedili na Regionalnom natjecanju. No nastupit ćemo i iduće godine i potrudit se biti još bolji, kazao nam je Domagoj.

Noviteti u 2011.:
  • INA – Industrija nafte, d.d. generalni sponzor INA Sportskih igara mladih
  • Prijave putem weba, telefona, Facebooka i na pojedinim INA Benzinskim postajama
  • 80.000 natjecatelja
  • Županijsko natjecanje održano u svim županijskim središtima, širom cijele Hrvatske
  • Regionalno natjecanje održano u četiri regije: Istok, Srednja Hrvatska i Jug (uz Grad Zagreb)
  • Finale u Splitu s 1.400 finalista koji su po tjedan dana besplatno boravili u Splitu
  • Stars Međunarodni dani INA Sportskih igara mladih okupili su djecu iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Estonije, Mađarske, Crne Gore i Hrvatske
  • Sportske igre mladih, po prvi put održani u Bosni i Hercegovini s 11.000 sudionika – širenje na regiju
  • Mađarska želi Sportske igre mladih
  • Jose Mourinho – novi ambasador INA Sportskih igara mladih

Priloženi dokument