Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

Zagreb, 24. srpnja 2018. – Kao primjer dobre prakse, u ovogodišnje Globalno izvješće o održivom razvoju, uvršten je Inin projekt Zeleni pojas. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea. 

Izvještaj je predstavljen prošli tjedan u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini.  Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Inin projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj. „Izuzetno smo ponosni što je projekt Zeleni pojas prepoznat na međunarodnoj sceni te što je uvršten u jedno od svjetski najpriznatijih izvješća o održivom razvojuZa našu kompaniju održivi razvoj predstavlja jedno od temeljnih načela poslovanja i zbog toga spremno sudjelujemo, ili sami pokrećemo, brojne projekte i inicijative usmjerene na zaštitu okoliša i održivo poslovanje“, izjavila je direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine Angelika Brnada.

Zeleni projekt INA provodi petu godinu zaredom te u sklopu njega sufinancira ekološke projekte. Natječaj je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj, a tijekom proteklih pet godina realizirano je 65 projekata koje je INA sufinancirala s više od 1,3 milijuna kuna. U samu realizaciju projekata na terenu aktivno se uključuju i zaposlenici Ine kroz INA Klub volontera.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 495 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel: 01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument