Tvrtka TOP RAČUN SERVISI d.o.o. osniva se unutar INA Grupe

Temeljem odluke Uprave Ine, 1. rujna će se unutar INA Grupe osnovati tvrtka Top Račun Servisi d.o.o., u vlasništvu INA, d.d., kao zajednički uslužni centar. Tvrtka će biti fokusirana na uslužne aktivnosti na financijskoj razini, uključujući računovodstvo, poreze, obračun plaće te manji dio operativnih aktivnosti riznice. Top Račun Servisi d.o.o. će obavljati uslužne poslove koji su do sada bili dio Ininog Sektora računovodstva i poreza te manjim dijelom Sektora riznice i Sektora upravljanja ljudskim resursima

Dugoročna strategija tvrtke Top Račun Servisi d.o.o. bit će proširenje aktivnosti vezanih uz pružanje financijskih usluga na razini cijele INA Grupe u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi se unaprijedila sinergija i osigurali standarde izvrsnosti  u financijskom procesu u svim tvrtkama INA Grupe.

G. Ratko Marković, bivši direktor Ininog Sektora računovodstva i poreza bit će imenovan direktorom tvrtke Top Račun Servisi d.o.o.

Uspostavljanje zajedničkog uslužnog centra u skladu je s međunarodnim trendovima, a to će ujedno biti i jedan od najvećih zajedničkih uslužnih centara u Hrvatskoj.

Ukupno 260 zaposlenika INA Grupe koji su zaposleni u spomenutim sektorima, odnosno obavljaju navedene aktivnosti u STSI-ju i Proplinu, bit će premješteni u tvrtku Top Račun Servisi d.o.o.. Zaposlenici će obavljati aktivnosti koje su obavljali i do sada, a zadržati će ista prava i odgovornosti.

Nova tvrtka će postati centar profesionalne izvrsnosti s još transparentnijim, ravnomjernijim i učinkovitijim upravljanjem poslovanjem kako za Inu, tako i za ovisna društva u budućnosti. Usredotočit će se na unaprjeđenje trenutnog poslovanja te na taj način postaviti još viši standard poslovne prakse u kompaniji.Priloženi dokument