U Dubrovniku započela Ljetna škola naftnog rudarstva

  •  uz podršku Ine, sljedeća dva tjedna u Dubrovniku se održava Ljetna škola naftnog rudarstva
  • organizatori su Rudarsko-geološko-naftni fakultet (RGNF) i Interuniverzitetski centar Dubrovnik (IUC) za poslijediplomsku izobrazbu i međunarodnu suradnju na području naftnog inženjerstva

Dubrovnik, 2. lipnja – Danas je započela Ljetna škola naftnog rudarstva koja će u sljedeća dva tjedna u Hrvatsku dovesti brojne inozemne goste iz SAD-a, Rusije, Austrije, Mađarske i drugih zemalja, a raspravljat će se o dvije teme: „Tehnologija i upravljanje eksploatacijom zrelih naftnih polja“ te „Nekonvencionalno istraživanje i proizvodnja nafte i plina“.

Okrugli stol koji će se održati ovog petka, donijet će zaključke na temu „Fiskalni sustavi i koncesije za istraživanje i proizvodnju ugljikovodika“,  dok će se već sljedeći tjedan sudionici skupa dotaknuti „plinskih“  tema na drugom Okruglom stolu pod nazivom „Opskrba prirodnim plinom, Europski plinski koridori i organizacija tržišta prirodnim plinom“. Tako će se još jednom na međunarodnoj razini dati važan doprinos struci kroz razmjenu znanja između znanstvenika, stručnjaka i brojnih uglednika iz naftno-plinske industrije.

Brojni stručnjaci iz vodećih svjetskih naftnih kompanija poput ConocoPhillipsa, Statoila, Schlumbergera, Totala, E-Ona, ENI-ja, OMV-a, MOL-a, Lukoila  te mnogih drugih sudjeluju i ove godine u programu, a na svečanom otvorenju Škole kao predstavnik Ine sudjelovao je Inin direktor Sektora za geologiju i inženjering g. Jerko Jelić – Balta sa svojom prezentacijom o Ini.

INA je prepoznala vrijednost ove Škole od samog početka te kao sponzor dala svoju podršku njenom održavanju još od 1987. kada je održana prva Ljetna škola, kao zajednički program Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta (RGNF) i Interuniverzitetskog centra Dubrovnik (IUC) za poslijediplomsku izobrazbu i međunarodnu suradnju na području naftnog inženjerstva.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr Priloženi dokument