U Ininoj tankerskoj luci u Solinu održana završna pokazna vježba gašenja požara

  • Svibanj je tradicionalno mjesec u kojem se u INA Grupi posebna pozornost posvećuje zaštiti od požara
  • Ovogodišnja kampanja rezultirala je pokaznom vježbom gašenja požara, evakuacije, spašavanja te sanacije okoliša u slučaju požara na tankeru prilikom istovara naftnih derivata u tankerskoj luci Terminala Solin

Solin, 31. svibnja 2019. – Danas je u Ininoj tankerskoj luci u Solinu održana atraktivna pokazna vatrogasna vježba u kojoj su simulirani eksplozija na trupu broda i požar te spašavanje ozlijeđenog radnika iz mora. Zbog specifičnog scenarija i tematike, u pokaznu vježbu je bilo uključeno više od 50 pripadnika interventnih službi te radnika Ininog Terminala u Solinu.  

Cilj vježbe je pokazati kako se raspoloživim zaštitnim uređajima, upravljanju u kriznim situacijama te poštivanjem mjera sigurnosti može umanjiti materijalna šteta i sačuvati ljudski život. U vježbi su sudjelovali operativni stožer Ininog Terminala su Solinu, PVP INA Solin, organizacijska jedinica Održivog razvoja i zaštite zdravlja i sigurnosti i okoliša INA Logistike, JVP Grada Splita, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Mladost – Kaštel Sućurac, DVD Kaštel Gomilica, Lučka kapetanija Split, Lučka uprava Split, Pomorska policija Split, Brodospas, MT Kijac/Sepen, MT Forca, Legio Quarta, HGSSi MORH.

„Sigurnost na radnom mjestu utkana je u sve poslovne procese INA Grupe. Ova vježba dokaz je kako naši ljudi, uz podršku interventnih službi lokalne zajednice u kojoj djeluju, mogu prevenirati i pravovremeno reagirati na sve vrste opasnosti koje rad u našoj industriji može donijeti. Zahvaljujem svima koji su svojim sudjelovanjem doprinijeli da utvrdimo organiziranost, uvježbanost te provjeru koordiniranosti svih sudionika u uvjetima velikih nesreća“ –rekla je direktorica Održivog razvoja i zaštite zdravlja sigurnosti i okoliša Ine Angelika Brnada.

Uz suradnju sa stručnim ekipama obučenima za postupke evakuacije, spašavanja, gašenja požara te pružanja prve pomoći, vježba je uspješno provedena.

Foto: Pixsell / Miranda Čikotić

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa je članica MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument