U Rafineriji nafte Rijeka održan Dan otvorenih vrata

Rijeka, 28. rujna 2019. – S ciljem približavanja lokalnoj zajednici i upoznavanja s radom rafinerije, danas je u Rafineriji nafte Rijeka održan Dan otvorenih vrata. Predstavnicima lokalnih vlasti, izaslanici župana Primorsko-goranske županije Eni Srdoč Grozdanić,voditeljici Odsjeka za zaštitu okoliša i drugostupanjski upravni postupak pri Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, zatim gradonačelniku Grada Rijeke Vojka Obersnela i načelniku općine Kostrena Draženu Vraniću, prezentiran je rad u proteklih godinu dana, s naglaskom na remontne aktivnosti, te je za njih organiziran i obilazak u društvu člana Uprave Ine Ivana Krešića te direktora Rafinerije nafte Rijeka Ivice Jerbića. 

Najveći remont u povijesti Ine i Rafinerije nafte Rijeka je završen u prvoj polovici godine, a nakon njega su operativni procesi i energetska učinkovitost poboljšani te su postrojenja pouzdanija. Ukupna vrijednost remontnih aktivnosti i projekata iznosila je 800 milijuna kuna, a u sklopu remonta obavljeni su i radovi čišćenja rafinerijskih postrojenja i opreme. U projekt je bilo uključeno gotovo 2.000 podizvođača, a uz planirane remontne aktivnosti napravljena je i priprema za buduće razvojne projekte koji će se odvijati u sklopu programa INA R&M Novi smjer 2023.

„Ovogodišnji remont je uključivao opsežne radove na postrojenjima, čišćenje postojećih postrojenja, zamjenu potrošenih dijelova i rekonstrukciju. Bio je to jedan od najizazovnijih projekata, ali uz dobru pripremu koja je trajala cijelu godinu uspješno smo odradili sve planirane stavke te možemo reći da su postrojenja sada sigurnija i učinkovitija. Važno je napomenuti i da smo za vrijeme cijelog remonta osigurali sigurnu opskrbu tržišta gorivom“, izjavio je Ivica Jerbić, direktor Rafinerije nafte Rijeka.

U sklopu Dana otvorenih vrata odvijao se i projekt „S roditeljima na posao“ u kojem su djeca zaposlenika, ali i više od 150 osnovnoškolaca iz okolnih područja, imali priliku obići rafineriju, naučiti ponešto o industriji i uživati u zabavnim aktivnostima pripremljenima posebno za njih.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa je članica MOL Grupe.

PR             
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument