U Schladmingu održan 29. IAS Meeting of Sedimentology

U organizaciji Međunarodnog udruženja sedimentologa (Intenational Association of Sedimentologists, IAS) i Odjela za primijenjene geoznanosti i geofiziku Sveučilišta u Leobenu (Austrija), u austrijskom Schladmingu je od 10. do 13. rujna održan 29. IAS Susret sedimentologa (29. IAS Meeting of Sedimentology). INA-Industrija nafte, d.d. bila je brončani sponzor skupa.

Pod nazivom „Sedimentologija u srcu Alpi“, skup je ponudio pregled svih aspekata sedimentologije, kao jedne od veoma značajnih geoloških disciplina. Pored niza stručnih i znanstvenih predavanja, na kojima je kroz interdisciplinarni pristup ponuđen vrlo širok pregled aktualnosti iz struke, sudionici skupa bili su u mogućnosti priključiti se i nekoj od geoloških ekskurzija, među kojima je bila i ona u Dinaridima.

Inina podrška Skupu u Schladmingu, u skladu je s dugogodišnjom tradicijom pokroviteljstva nad događanjima vezanim za naftnu struku, kao i uspješne suradnje s udrugama koje su vezane za istraživanje, proizvodnju ili preradu nafte i plina. INA tako već duži niz godina tradicionalno pruža potporu većem broju znanstvenih i stručnih skupova, među kojima se izdvajaju Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plin, Ljetna škola naftnog rudarstva, GOMA te Međunarodna konferencija i izložba o naftno-plinskom gospodarstvu u središnjoj i istočnoj Europi.Priloženi dokument