U sklopu „Zelenog pojasa“, INA Klub volontera u Gunji

  • INA je kroz program „Zeleni pojas“ dala financijsku podršku Društvu osoba s invaliditetom Zvjezdice iz Gunje za projekt „Voda odnijela, INA donijela“
  • Inini volonteri u Gunji obnavljali park koji je stradao u poplavi 
  • Natječaj za Inin program „Zeleni pojas“ otvoren je do 13. svibnja

Zagreb, 28. travnja 2016. – Uz Ininu financijsku pomoć obnavlja se park u Gunji u kojem je poplava, prije gotovo dvije godine, u potpunosti uništila oko 250 različitih biljnih vrsta. Zasluge za to idu Društvu osoba s invaliditetom iz Gunje koje je lani prepoznalo mogućnosti Ininog programa „Zeleni pojas“ te je uspješno prijavilo svoj projekt obnove parka pod nazivom „Voda odnijela, INA donijela“.

U vraćanje starog sjaja parku u Gunji uključio se i Inin Klub volontera čiju su članovi sudjelovali u sadnji bilja, postavljanju novih klupa te obnavljanju pješačkih staza. Cilj ovog zajedničkog projekta Ine i Društva osoba s invaliditetom ima i edukativnu notu. Naime, park se nalazi u neposrednoj blizini osnovne škole u Gunji pa će obnovljeni prostor biti iskorišten i za učenje djece o različitim vrstama bilja i njihovoj koristi. Također, prostor za šetnju moći će iskoristiti i veći broj starijeg stanovništva koji živi u neposrednoj blizini parka, ali i svi ostali ljubitelji boravka u prirodi.

S ciljem širenja svijesti o važnosti očuvanja okoliša, INA i u 2016. nastavlja s programom „Zeleni pojas“, u sklopu kojeg će sufinancirati ekološke projekte poput pošumljavanja, edukacije o ekologiji, uređenja zelenih površina, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te druge aktivnosti u području zaštite okoliša i prirode. Natječaj je namijenjen organizacijama civilnog društva, javnim obrazovnim ustanovama (vrtići, škole, fakulteti), parkovima prirode te dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj.  Od prijavljenih projekata očekuje se visok stupanj kvalitete i pripremljenosti, kao i mogućnost uključivanja Ininog Kluba volontera u realizaciju projekta.

Natječaj je otvoren do 13. svibnja, a svi detalji dostupni su na stranici www.ina.hr/zelenipojas.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 438 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument