U sklopu Zelenog pojasa, INA Klub volontera u Pitomači

  • U sklopu natječaja za program Zeleni pojas 2014., INA je srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače donirala sredstva za projekt: „Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“.
  • INA Klub volontera pomogao je u uređenju zelenog odmorišta U Eko centru Banov brod
  • Natječaj za Zeleni pojas 2015.  zatvoren je 31. svibnja 2015., u tijeku je evaluacija projekata.

Zagreb, 15. lipnja 2015. – INA Klub volontera održao je u četvrtak, 11. lipnja, volontersku akciju u Pitomači, kao dio programa Zeleni pojas 2014., u sklopu kojeg je INA srednjoj školi Stjepana Sulimanca iz Pitomače, donirala sredstva za projekt „Oplemenimo boravak u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav“.

Projektom je predviđeno uređenje zelenog odmorišta na lokaciji Eko centra „Banov brod“, koji se nalazi u Prekograničnom rezervatu biosfere Mura-Drava-Dunav (proglašen od strane UNESCO-a).
Krajnji cilj ovog vrijednog projekta, jedinog školskog projekta koji je Inina komisija uvrstila među najboljih 12 projekata u sklopu prošlogodišnjeg Zelenog pojasa, uspostava je Eko centra „Banov brod“.

Eko centar je koncipiran tako da omogući očuvanje prirodnih resursa, unapređenje kvalitete života općine te doprinese razvoju ekološke poljoprivrede i turizma u ovom kraju. Sam projekt obuhvaća čišćenje područja, nabavu kanti za otpad i kontejnera za selektivno prikupljanje otpada, nabavu i postavljanje klupa i stolova te sadnju starih sorti voćaka i tradicionalnog bilja.

U Pitomači su Inini volonteri, zajedno s učenicima, nastavnicima i ravnateljem škole, posjetili praktikum i Eko centar u rezervatu te su postavljali klupe, stolove, kante za otpad, obrezivali su i uređivali mlade sadnice voćki. Inini volonteri bili su oduševljeni naporima koje ova škola ulaže u zaštitu okoliša i održivi razvoj. Učenici se, primjerice, bave ekološkom proizvodnjom voća, povrća i ostalih poljoprivrednih kultura, a praktikum i EKO centar služe kao prostor za ekološke radionice i nastavu u prirodi.

Zeleni pojas je program u sklopu kojeg INA podržava i sufinancira projekte poput pošumljavanja, edukacija o ekologiji, uređenja zelenih površina i dječjih igrališta, čišćenja podmorja, priobalja, jezera i rijeka te drugih sličnih aktivnosti. INA je i ove godine pozvala sve organizacije civilnog društva i javne obrazovne ustanove u Hrvatskoj da osmisle ideje i projekte za očuvanje okoliša i prirode te ih implementiraju, uz financijsku podršku Ine i pomoć Ininog Kluba volontera.
Natječaj za Zeleni pojas 2015. zaključen je 31. svibnja 2015. U tijeku je evaluacija projekata pristiglih na natječaj.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 449 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr
Priloženi dokument