U tankerskoj luci Terminala Solin održana pokazna vatrogasna vježba INA Grupe

thumbnail

Solin, 24. svibnja 2023. – Pokazna vatrogasna vježba INA Grupe održana je danas na Ininom logističkom terminalu u Solinu. U uspješnoj provedbi ove združene županijske vježbe sudjelovalo je ukupno 109 osoba.

„Zbog posla kojim se bavimo, u Ini odgovorno pristupamo zaštiti od požara i značajno ulažemo u jačanje naših vatrogasnih postrojba. Već tradicionalno, svake godine tijekom svibnja, mjeseca zaštite od požara, provodimo brojne aktivnosti promocije i podizanje razine znanja o važnosti vatrogastva i zaštite od požara. Slijedom toga, organiziramo i završnu pokazno-taktičku vatrogasnu vježbu odziva u hitnimsituacijama prema planiranom scenariju u suradnji s vanjskim snagama. Ove godine vježba je bila posebno atraktivna jer je uključivala gašenje požara na tankeru prilikom istovara naftnih derivata u tankerskoj luci, evakuaciju i spašavanje ozlijeđenih osoba te sanaciju okoliša. U ime Ine, čestitam svim sudionicima na odlično odrađenom poslu“, poručila je Una Radulović Zekić, direktorica Održivog razvoja, zaštite zdravlja i okoliša te zaštite na radu u Ini.

Organizatori vježbe su Inini vatrogasci, logistika, zaštita na radu i zaštita od požara te sigurnost društva, a sudjelovali su još ŽC 112, JVP Split, DVD Solin, DVD Vranjic, DVD Mladost Kaštel Sućurac, DVD Kaštel Gomilica, Lučka kapetanija Split, Lučka uprava Split, Postaja pomorske policije Split, Postaja prometne policije Solin, Brodospas, brod Kijac, brod Forca, Legio Quarta, HGSS, MORH, Hrvatska vatrogasna zajednica, Vatrogasna zajednica Splitsko dalmatinske županije, Gradsko društvo Crvenog križa Solin, Hitna medicinska pomoć i Grad Solin.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR        

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552| @: pr@ina.hr