U tijeku je prevara na društvenim mrežama o investicijskim ulaganjima povezanim s Inom

Zagreb, 16. svibnja 2024. –  Obavještavamo javnost kako u posljednje vrijeme društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao INA, d.d.

Napominjemo kako INA, d.d. nije organizator ovakvih objava niti s njima ima ikakve veze te savjetujemo da se sa spornim stranicama ne dijele osobni, bankovni ili bilo kakvi drugi podatci, kako bi se izbjegle potencijalne krađe podataka i/ili novca.

Napominjemo da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije pri čemu se pazi na pravila i informacije o zaštiti podataka.

Također, službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica Ine su jedini službeni profili na spomenutim društvenim mrežama na kojima INA objavljuje svoje vijesti. Bilo kakvi oglasi, nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se ne objavljuju na ovim profilima nisu povezani s Inom ni na koji način.

Molimo sve da sumnjive pozive na ulaganja, oglase i poruke od strane drugih stranica koje se predstavljaju kao INA, prijave administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare. Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna su od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu informirati se može i na internetskim stranicama MUP-a.

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje u Hrvatskoj i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR         

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552| @: pr@ina.hr