Učenici OŠ Virje uz Inu uživaju u obnovljenom školskom vrtu

U utorak, 6. studenog, u osnovnoj školi prof. Franje Viktora Šignjara iz Virja upriličena je svečanost „Predmartinjska večer kulture“ koja se održava u sklopu Martinjskih dana Virja, tradicionalne manifestacije gospodarstva, kulture, športa, duha i druženja. U sklopu proslave prisutni su uživali u bogatom programu, a gostima je predstavljen i obogaćeni školski vrt Sv. Franje, koji zahvaljujući potpori Ine sada ima obnovljeni ružičnjak i novo ukrasno drveće.

Obraćajući se prisutnima, Želimir Šikonja, Inin izvršni direktor za istraživanje i proizvodnju naglasio je kako Inu za ovaj kraj vežu brojne, dugogodišnje i neraskidive veze te da se kompanija zbog toga rado uključuje u projekte od značaja za lokalnu zajednicu. „Kako INA uvijek nastoji dati pozitivan doprinos sredinama u kojima djeluje, odnosno podržati kvalitetne projekte u njima, drago nam je da smo našom donacijom i suradnjom s osnovnom školom Virje omogućili obogaćenje školskog vrta Sv. Franje u kojem će učenici zasigurno uživati“, dodao je.

Proslava Martinjskih dana Virja završava obilježavanjem Dana općine Virje i zaštitnika župe svetog Martina 11. Studenoga. Događanja se redaju gotovo cijeli tjedan, a u njih su uključene sve društvene organizacije iz područja, a brojni turisti posjete Virje tih dana.Priloženi dokument