Ugašen požar u Rafineriji nafte Sisak

Ovim putem Vas obavještavamo da je požar koji se dogodio u prijepodnevnim satima u Rafineriji nafte Sisak u potpunosti ugašen u 13.45 te je opožareni dio pod nadzorom vatrogasnih postrojbi.
„Vatrogasna postrojba odmah je izašla na teren koji su i smješteni u blizini opožarenog dijela, tako da je požar vrlo brzo stavljen pod nadzor. Osim toga naši spremnici imaju svoje sustave i za hlađenje i za gašenje požara. U gašenju požara pridružile su nam se mnoge vatrogasne postrojbe i svima se zahvaljujem. Požarište je pod nadzorom naše vatrogasne postrojbe – SINACO. Očekujemo da će do sutra ujutro najmanje požarište će biti pod nadzorom, a tada ćemo pristupiti detekciji štete“, izjavio je Damir Butković, direktor Rafinerije nafte Sisak.
Povjerenstvo za istraživanje incidenata Rafinerije nafte Sisak utvrđuje sve detaljne okolnosti ovog događaja i nastalu materijalnu štetu. O svim važnim rezultatima Povjerenstva pravovremeno ćemo izvijestiti javnost.
Ugašeno požarište bit će pod nadzorom sve do sutra ujutro kako bi lokacija bila u potpunosti sigurna za  okruženje.Priloženi dokument