Uručene donacije školama za najbolje eko projekte

 width=

Rijeka, 25. studenog – U sklopu zajedničkog projekta Ine i Novog lista “INA za mlade”kojim su se pozivale osnovne i srednje škole da prijave eko projekte koje namjeravaju realizirati u ovoj školskoj godini, u Rafinerije nafte Rijeka pobjednicima su uručene i nagrade.

Stručni ocjenjivački žiri kojeg su činili dr. sc. Koraljka Vahtar-Jurković, pročelnica Upravnog odjela za graditeljstvo i zaštitu okoliša Primorsko-goranske županije, Boris Legović, direktor Inine Službe održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša za SD Rafinerije i marketing, te Bruno Lončarić, voditelj posebnih projekata Novoga lista, najboljim je proglasio eko projekt “Mapa zaštićenih dijelova prirode Koprivničko-križevačke županije”, OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice. Gđi. Gordani Gazdić-Buhanec, ravnateljici škole i učeniku Ivanu Cvitaneku Ininu donaciju u iznosu od 10.000 kn uručio je g. Ivan Krešić, direktor Rafinerije nafte Rijeka.

Drugonagrađena je OŠ Vladimira Nazora iz Crikvenice za eko projekt “Proizvodnja eko-sapuna iz maslinova ulja”. Ininu donaciju od 8.000 kuna ravnateljici škole gđi Deani Čandrlić-Zorica uručila je gđa. Koraljka Vahtar-Jurković.

Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi iz Zadra  uručena je donacija od 7.000 kuna za  eko projekt “Smokva – kraljica Mediterana”. Ininu donaciju je voditeljici projekta gđi. Tanji Meštrić Molnar uručila gđa. Nataša Mijačika, direktorica Novog lista.

S obzirom da je na natječaj pristigao veliki broj kvalitetnih eko projekata žiri je osim nagrađenih odlučio i posebno pohvaliti II. OŠ Bjelovar za eko projekt „GPS eko-patrola“, OŠ Milan Amruš  iz Slavonskog Broda za eko projekt „Stara odjeća nova moda“ i OŠ Grude iz Konavla za eko projekt „Konavoska svadba“.

Ivan Krešić, direktor Rafinerije ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo brigom mladih za okoliš te izjavio: „Drago mi je što naši mladi naraštaji već sada pokazuju izrazito zanimanje za ovu problematiku i što kroz svoje ideje i projekte pridonose važnosti isticanja održivog razvoja.  Čestitam svim nagrađenima školama na njihovoj originalnosti, trudu i brizi za očuvanje okoliša i ekologiji općenito te se nadam da će ova donacija doprinijeti u realizaciji projekata za koje su nagrađeni, ali biti i motivacija za daljnje aktivnosti.“

Cjelodnevno druženje nagrađenih i pohvaljenih škola započelo je u prostorijama Novog lista gdje su se imali prilike upoznati s radom novinske kuće, a nakon svečanog uručenja donacija u Rafineriji nafte Rijeka uslijedio je odlazak u Prirodoslovni muzej u Rijeci.Priloženi dokument