Uručene prve rate Top Stipendije za Top studente

Zagreb, 19. listopada – U Uredu predsjednika Republike Hrvatske prof.dr.sc. Ive Josipovića jučer je upriličena svečana dodjela prve rate Top stipendije za 27 top studenata, ovogodišnjih dobitnika. Događaju su nazočili predstavnici hrvatskih sveučilišta, veleučilišta i visokih škola, organizatora tjednika Nacional te predstavnika tvrtki partnera, među kojima je i INA-Industrija-nafte, d.d. Prvu ratu Top stipendije najboljoj Top studentici, Mirni Vlahović sa Sveučilišta u Osijeku, uručio je predsjednik  Josipović, dok su preostale Top stipendije uručili predstavnici tvrtki partnera.

Inina predstavnica, direktorica Sektora za upravljanje ljudskim resursima Zdravka Demeter Bubalo uručila je prvu ratu nekolicini stipendista, čestitajući im pritom. „Drago mi je da je da sam u prilici danas vam uručiti stipendije, jer ste ih svojim talentom i radom uistinu zaslužili. Želim vam da vam ova stipendija osigura najbolje moguće uvjete za razvoj vaših potencijala i dodatno unaprijedi vaše sposobnosti“, rekla je Demeter Bubalo.

Predsjednik Josipović je izrazio zadovoljstvo što su, unatoč teškim financijskim vremenima, Nacional i partneri uspjeli pronaći sredstva kojim su nagradili trud i zalaganje hrvatskih studenata.

Top Stipendija za Top studente ove je godine obilježila jubilarnu desetu godišnjicu postojanja. Do sada je podijeljeno gotovo 250 stipendija u iznosu od približno 10 milijuna kuna, putem kojih se nagrađuje i potiče studentska izvrsnost, znanje, trud i kvaliteta obrazovanja na hrvatskim sveučilištima. INA je u samim počecima prepoznala vrijednost ovog projekta, te je partner projekta već desetu godinu za redom.

Priloženi dokument