Usklađivanje s europskim regulatornim sustavom

Zagreb, 30. prosinca – Od sredine 2010. godine INA je započela s usklađivanjem svojeg proizvodnog asortimana na benzinskim postajama sa europskim i hrvatskim regulatornim sustavom, odnosno sa Euro V zahtjevima kvalitete. Isti proces nastavlja se i u vidu uvođenja goriva Eurosuper BS 98, visokokvalitetnog goriva sa do 10 mg/kg sumpora, što je sukladno europskoj normi EN 228 za motorne benzine, a koji se od ostalih motornih benzina dostupnih na Ininim benzinskim postajama razlikuje po vrijednosti oktanskog broja.

Ovo gorivo će s posljednjim danima 2010. godine biti dostupno na više od 90 Ininih benzinskih postaja na području cijele Hrvatske, a postupno će se tijekom siječnja uvesti na još oko 50 Ininih postaja. Popis benzinskih postaja i više podataka o samom gorivu te cjelokupnom Ininom asortimanu možete potražiti na Tražilici benzinskih postaja.

Usklađivanje s europskim regulatornim sustavom, odnosno regulatornim zahtjevima za motorne benzine, odnosi se i na povlačenje s benzinskih postaja goriva Super 95 i Super plus 98 od 1. siječnja 2011. godine.Priloženi dokument