Uspješno završen Inin natječaj “Postani poduzetnik“

  •  uobičajen poslovni model u naftnom biznisu, koji  već desetljećima primjenjuje niz svjetskih naftnih kompanija
  • značajan poticaj razvoju lokalnog poduzetništva općenito
  • zaprimljeno gotovo 600 prijava, od čega više od polovice prijava dolazi upravo od Ininih zaposlenika

Zagreb, 24. srpnja – Inin natječaj “Postanite poduzetnik“, raspisan u drugoj polovici lipnja, a kojim bi se 20 benzinskih postaja trebalo ugovorno dati na upravljanje odabranim kandidatima, završen je u subotu, 20. srpnja.

Radi se o uobičajenom poslovnom modelu u ovom biznisu, koji  već desetljećima primjenjuje niz svjetskih naftnih kompanija, a kada se implementira, očekujemo da će se pozitivno odraziti i na kvalitetu poslovanja Inine maloprodajne mreže te povećati našu konkurentnost. Ovaj pilot projekt pokrenut je s ciljem da se pruži prilika potencijalnim poduzetnicima da izgrade svoju tvrtku, uz snažnu Ininu podršku i dijeleći Inin uspjeh. Vjerujemo da se time daje i značajan poticaj razvoju lokalnog poduzetništva općenito, poboljšanjima u kvaliteti usluge prema kupcima te unapređenju ponude prilagođene specifičnim zahtjevima sredine u kojoj se postaja nalazi.

Natječaj je postigao izuzetno dobar odaziv, s gotovo 600 zaprimljenih prijava, od čega više od polovice prijava dolazi upravo od Ininih zaposlenika.
Usprkos tome što su pojedini sindikalni čelnici dovodili u pitanje našu poslovnu odluku, ovako veliki interes potvrđuje da je naša inicijativa pozitivno prepoznata te da su naši zaposlenici u njoj vidjeli priliku za uspjeh i vlastiti razvoj.
U narednom periodu slijedi analiza pristiglih prijava te konačna odluka o provođenju projekta.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. INA Grupa broji 13.854 zaposlenih. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 454 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR         
Avenija Većeslava Holjevca 10
10020 Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument