Večer svjetla u Osijeku

U Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku, 7. siječnja održana je manifestacija dodjele priznanja pod nazivom „Večer svjetla“ u organizaciji Udruge Breza.

Udruga za rad s mladima Breza osnovana je kao nevladina udruga u svrhu pružanja podrške mladima koji trebaju napustiti ustanove socijalne skrbi, a nemaju kamo poći. Godine 2004. Breza pokrenula je jedinstveni, međunarodni, kulturološki i pedagoški projekt za djecu i mlade – manifestaciju „Zemlja bez granica“ koja okuplja veliki broj sudionika različitih sposobnosti i uzrasta s umjetnicima u kreativnom stvaranju i izražavanju.

Kroz „Večer svjetla“ Udruga se zahvalila svima koji su pomogli u radu na festivalu „Zemlja bez granica“, a koji je kroz devet godina postao najveći festival za djecu u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Samo prošle godine u 49 radionica okupljeno je 70 volontera i više od 2300 djece. S obzirom da je cilj ove manifestacije promicanje socijalne uključenosti osoba s invaliditetom, poteškoćama, djece bez roditelja, odnosno svih mladih koje zanima kreativnost i stvaralaštvo, INA je prepoznala vrijednost projekta te podržala Udrugu omogućivši dolazak 15 djece s posebnim potrebama za „Zemlju bez granica“.

Svečanoj dodjeli priznanja i kulturno-umjetničkom programu prisustvovali su gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo, predstavnici kulturnog i javnog života Županije, Grada, Udruge Breza te korisnici vrijednih projekata Udruge, kao i Inin direktor Okruga Slavonija, Dragan Cvenić, koji je u ime kompanije primio posebno priznanje organizatora.