Virtualni dan karijera

INU KAO POSLODAVCA PRVOG IZBORA OCIJENILO 70 POSTO POSJETITELJA

INA je sudjelovala na prvom regionalnom Virtualnom danu znanja i karijera koji se održavao od 13. do 20. listopada 2010. na internetskoj adresi www.DanKarijera.com, a u organizaciji portala MojPosao te vodećih portala za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini (Posao.ba) i Srbiji (Infostud.com). Od posjetitelja koji su ispunili anketu na Ininu virtualnom štandu, čak njih 70 posto ocijenilo je Inu poslodavcem prvog izbora.

Na virtualnom danu karijera koji je trajao sedam dana zainteresirani posjetitelji su mogli posjetiti niz virtualnih štandova među kojima je bio i Inin. Inin je štand zabilježio gotovo 7000 posjetitelja koji su bili u mogućnostijednostavno i brzo saznati više informacija o Ini, putem chata razgovarati s predstavnicima Ine, sudjelovati u anketi te pročitati iskustva Ininih zaposlenika.

Ovakav se sajam treći put organizira u Hrvatskoj, a s uključivanjem izlagača iz susjednih zemalja, on poprima regionalni značaj. Na sajmu se okupilo 47 izlagača koji su oglašavali preko 140 natječaja za otvorena radna mjesta i više od 70 edukativnih programa.

Kao što je prije spomenuto dio Inina virtualnog štanda bila je i anketa koju su posjetitelji mogli popuniti. Treba istaknuti da su posjetitelji u gotovo 70 posto slučajeva ocijenili Inu kao poslodavca prvog izbora što govori da je percepcija Ine na tržištu rada iznimno povoljna te da se potencijalni radnici žele pridružiti Ininu timu. Također, posjetitelji koji su popunili anketu u 75 posto slučajeva smatraju da je Ina tvrtka koja radnicima omogućava dodatnu edukaciju i napredovanje. Ispitanici su u 63 posto slučajeva mišljenja da Ina na tržištu rada nudi nagrade koje su veće u odnosu na druge tvrtke. Odnos Ine i MOL-a je u navedenoj anketi također ocijenjen kao dobar za kompaniju te je 57 posto ispitanih zaključilo kako je suradnja s MOL-om dobra i pozitivna za razvoj Ine.

Ina je na Danu karijera posebno promovirala programe Freshhh i Growww koji su se u Ini počeli provoditi tijekom 2010., a usmjereni su zapošljavanju i razvoju mladih talenata. Dokaz tomu je i više od 100 mladih diplomanata odabranih upravo putem Groww programa koji su nedavno započeli raditi u Ini.