„Za djecu Vukovara“ – uručena donacija Gradu Vukovaru

Vukovar, 06. prosinca – U vukovarskoj Gradskoj vijećnici danas je održana svečanost uručenja sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „Za djecu Vukovara“. INA – Industrija nafte, d.d., u suradnji s Večernjim listom i 24sata, uključila se u spomenutu akciju, te je tim povodom izdan DVD „Priče heroja Vukovara“ koji se prodavao uz Večernji list i 24sata. Prodajom DVD-a prikupljeno je 120 000 kuna te su sredstva danas donirana Gradu Vukovaru. Donacija je uručena gradonačelniku Vukovara g. Željku Sabi.

Kao Inin predstavnik, uručenju donacije je prisustvovao Dragan Cvenić, direktor Okruga Slavonija, koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je zajednička akcija Ine i Večernjeg lista i 24sata naišla na dobar odaziv građana te dodao: „Svjesna odgovornosti, INA od samih svojih početaka njeguje tradiciju društveno odgovornog ponašanja, odnosno, u svim područjima svog djelovanja nastoji pozitivno pridonijeti zajednici u kojoj živimo i radimo. Vjerujem da smo uključivanjem u ovaj projekt učinili upravo to, na najbolji mogući način. Neizmjerno nas raduje spoznaja da smo život djece kojima je potrebna dodatna pomoć zajednice učinili ljepšim, lakšim i sadržajnijim. Činjenica da se radi o malim Vukovarcima, stanovnicima grada koji je zadužio čitavu Hrvatsku, daje dodatnu vrijednost čitavoj akciji“.

Sredstva koja su danas donirana bit će utrošena za financiranje programa pomoći vukovarskoj djeci s posebnim potrebama. U spomenuti program uključeno je devet asistenata u nastavi, koji djeci pomažu u kretanju školom, praćenju nastave i svladavanju gradiva, odnosno lakšem obavljanju dnevnih aktivnosti. Asistenti su u stalnom radnom odnosu, a njihova primanja financiraju se isključivo humanitarnim putem, za što je godišnje potrebno oko 430 000 kuna. Ovom akcijom INA je dala pozitivan doprinos lokalnoj zajednici, pridonijevši uspješnijem odvijanju projekta.Priloženi dokument