Zagrebačko jezero Savica očišćeno u sklopu projekta Zeleni pojas

  • U ekološko-edukativnoj akciji očišćeno ornitološko stanište Savica
  • U velikoj akciji sanacije sudjelovao I Inin Klub volontera
  • U sklopu projekta Zeleni pojas INA podržava organizacije civilnog društva i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata 

Zagreb, 17. listopada 2016.- U sklopu Ininog projekta Zeleni pojas u subotu, 15. listopada, održana je ekološko-edukativna akcija sanacije ornitološkog staništa Savica na zagrebačkoj Peščenici u organizaciji ronilačkog kluba AdriatiCro Zagreb i ŠRD Pešćenica i pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za energetiku, održivi razvoj i zaštitu okoliša Grada Zagreba.

Ovom prilikom prisutne je pozdravila i gđa Angelika Brnada, direktorica Ininog Sektora održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, te naglasila Ininu predanost održivom razvoju i zaštiti okoliša i prirode. „INA je tijekom godina sudjelovala u brojnim projektima i inicijativama usmjerenima na zaštitu okoliša i prirode, a kao dio tih nastojanja prije dvije godine smo pokrenuli naš projekt Zeleni pojas u sklopu kojeg podržavamo civilne organizacije i edukativne ustanove u provođenju ekoloških projekata. Osim što kroz Zeleni pojas osiguravamo financijsku podršku za odabrane projekte, INA Klub volontera također pruža svoju nesebičnu podršku, kao što je slučaj i danas“, izjavila je gđa Brnada.
Današnja akcija uključivala je čišćenje otpada iz jezera Savica koje su uspješno izvršili ronioci kluba AdriatiCro, kao i okoliša koje okružuje jezero, a u čemu je pomogao INA Klub volontera. Za vrijeme trajanja akcije svi posjetitelji su imali priliku saznati više o važnosti zaštite okoliša i prirode na informativnom pultu, kao i mogućnost da pogledaju i probaju dijelove ronilačke opreme.

O INA Grupi
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 439 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR          
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument