Započelo restrukturiranje tvrtke Proplin, članice INA Grupe

Zagreb, 5. travnja 2011. – Odlukom Inine Uprave započelo je poslovno restrukturiranje tvrtke Proplin, članice INA Grupe. Ovom će se odlukom sve djelatnosti Proplina d.o.o., kojega je Ina osnovala 2002., ponovo integrirati u Inu (prodaja autoplina, prodaja UNP plina u bocama i veleprodaja/industrijska prodaja UNP plina) te će tvrtka biti spojena s matičnom kompanijom. Restrukturiranje će omogućiti povećanu efikasnost kroz optimizaciju cijelog UNP prodajnog lanca koristeći  postojeće Inine resurse.

Restrukturiranje je potaknuto promjenama u tržišnim uvjetima u posljednjih nekoliko godina te sve većom potrebom da se na odgovarajući način odgovori na izazove kako bi s osiguralo stabilno i profitabilno poslovanje ovog važnog dijela poslovanja Ina Grupe.

Jedan od prvih koraka u restrukturiranju će biti optimizacija nabave, racionalizacija skladišta, racionalizacija sustava punjenja boca i distribucijske mreže, uvođenje novog maloprodajnog koncepta koji će uključivati redizajn Proplinovih prodajnih mjesta u skladu s Ininim standardima te postavljanje novih instalacija za opskrbu autoplinom na Ininim benzinskim postajama.

„Ponovno spajanje Proplina s Inom će ojačati ulogu UNP poslovanja u Ini i omogućiti nam značajna unapređenja u učinkovitosti i kvaliteti usluge svim našim kupcima. To će biti još jedan korak u našim nastojanjima da Ina bude prvi izbor svim kupcima u Hrvatskoj i u regiji.“ – rekao je Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine.

Proplin zapošljava 365 radnika, a temeljna djelatnost Proplina može se podijeliti u tri osnovna sektora, a to su prodaja autoplina, prodaja UNP u bocama i veleprodaja UNP-a. Očekuje se da će integracija Proplina u Inu biti završena početkom listopada 2011. Do listopada će se obaviti sve potrebne pripreme kako bi se proces integracije uspješno dovršio.Priloženi dokument