Završeni 14. kazališni susreti „Glumci u Zagvozdu“

ZAGVOZD, 13. kolovoza – s večeri dalmatinskih klapa završeni su 14. po redu kazališni susreti „Glumci u Zagvozdu“. INA – Industrija nafte, d.d. dala je podršku ovoj vrijedno kulturnoj manifestaciji kao sponzor.

INA je kompanija koja je desetljećima snažno integrirana u lokalnu zajednicu iskazujući odgovornost koju ima kao vodeća hrvatska energetska kompanija odgovaranjem na potrebe lokalne zajednice.

Prilikom zatvaranja ovogodišnjih „Glumaca iz Zagvozda“ Ivica Serdarević, Inin direktor Regije Split istaknuo je: „Kazališni susreti „Glumci u Zagvozdu“ su jedinstvena i atraktivna kulturna manifestacija na kojoj nam mogu pozavidjeti i svjetski gradovi  s duljom kazališnom tradicijom, a izrasla je u omiljenu destinaciju umjetnika i publike. k Upravo zbog te specifičnosti drago mi je da je i INA to prepoznala i dala podršku kao sponzor festivalu koji ne samo da je važan za lokalnu sredinu, već je nadaleko prepoznat i na nacionalnoj razini.  Podrškom „Glumcima iz Zagvozda“ INA je pridonijela neponovljivom ozračju koje vlada Zagvozdom u vrijeme kazališnih susreta“.

Kroz prošla desetljeća INA je bila sponzor brojnim kulturnim manifestacijama, institucijama, festivalima i  projektima poput Splitskog ljeta, nastupa ansambla narodnih plesova i pjesama „LADO“ na Dubrovačkim ljetnim igrama, Riječkih ljetnih noći, Picokijadi, Festivala Melodije Istre i Kvarnera, koncerta Ive Pogorelića u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“ te mnogih drugih kulturnih događanja.

Priloženi dokument