Zazeleni svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas!

thumbnail

  • INA slavi 10 godina Zelenog pojasa
  • Prijave traju od 22. travnja do 22. svibnja putem web stranice www.ina.hr/zelenipojas gdje se mogu pronaći i svi detalji o uvjetima natječaja te potrebnoj dokumentaciji

Zagreb, 21. travnja 2022. – INA slavi 10 godina Zelenog pojasa, svog programa kojim podržava projekte iz područja zaštite okoliša, prirode i klime. Tom prigodom INA raspisuje natječaj za sufinanciranje projekata i ideja koji doprinose zaštiti okoliša i očuvanju klime. Natječaj je otvoren od Dana planeta Zemlja 22. travnja do 22. svibnja u ponoć.

Ove je godine INA u suradnji sa svojim Klubom volontera dronovima pošumila jedan hektar površine na području Grubišnog polja. Kao uvod u jubilarni deseti Zeleni pojas, iz zraka je ispušteno 2500 Seed Bombsa, kuglica sa samoniklim sjemenjem autohtonih i neinvazivnih vrsta jasena, bukve i hrasta. Poseban potprogram Zelenog pojasa posvećen je ove godine upravo sadnji drveća kao jednostavnom i učinkovitom načinu smanjenja ugljičnog dioksida u atmosferi.

Program Zeleni pojas je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj. Na ovaj način je proteklih godina realizirano 134 projekta, koje je INA sufinancirala s više od 367.053 EUR te je zazelenjen prostor od 121 339 m².

Kao i do sada, odluku o odabiru projekata donijet će Inina stručna komisija u kojoj su i vanjski stručnjaci za održivi razvoj. Kao i prošlih godina, jedan projekt će odabrati Inini fanovi na Facebooku.

„Ponosni smo što već 10 godina možemo pomoći zajednici pri realizaciji njihovih projekata. Naš program Zeleni pojas prepoznali su mnogi i u partnerstvu smo realizirali više od 130 ekoloških projekata. I ove godine veselimo se novim suradnjama koje će doprinijeti zelenijem okolišu, a osobito onima koje će nam donijeti više zdravih šuma kao ključnih staništa za brojne biljne i životinjske vrste s pozitivnim utjecajem na klimu“, rekla je Tamara Karagity, direktorica Korporativnih komunikacija i marketinga Ine.

Inin program Zeleni pojas je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Zazelenimo Hrvatsku zajedno!

Više informacija: www.ina.hr/zelenipojas

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te važnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. Tvrtku čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji se od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

PR       

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Phone:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr