Zazeleni svoju okolinu uz Zeleni pojas 2021.!

  • Osmu godinu zaredom INA pokreće natječaj za sufinanciranje ekoloških projekata
  • Prijave traju od 15. veljače do 15. ožujka u ponoć putem web stranice www.ina.hr/zelenipojas gdje se mogu pronaći i svi detalji o uvjetima natječaja te potrebnoj dokumentaciji

Zagreb, 15. veljače 2021.INA vam ponovno pomaže zazeleniti okolinu u kojoj živite. Ako imate odličnu ideju kako to učiniti iskoristite priliku sufinanciranja koju INA nudi kroz svoj program Zeleni pojas. Projekti i ideje koji doprinose zaštiti okoliša mogu se prijaviti u okviru natječaja koji je otvoren do 15. ožujka u ponoć.

Program Zeleni pojas je namijenjen svim organizacijama civilnog društva, javnim i obrazovnim ustanovama, parkovima prirode i dobrovoljnim vatrogasnim društvima u Hrvatskoj koji svoje ideje i projekte mogu prijaviti do 15. ožujka u ponoć. Na ovaj način je u proteklih sedam godina realizirano 111 projekta, koje je INA sufinancirala s više od dva milijuna kuna, te je zazelenjen prostor veći od 65.000 m².

Posebnu pažnju Zeleni će pojas ove godine posvetiti revitalizaciji kopnenih i vodenih površina s ciljem očuvanja bioraznolikosti, sadnji autohtonih trajnih biljki te edukaciji mladih da misle „zeleno“. Pri nabavci opreme prednost će se davati onoj od ekoloških materijala. Odluku o odabiru projekata u sklopu Zelenog pojasa 2021. donijet će Inina stručna komisija pojačana sveučilišnim profesorima i stručnjacima za održivi razvoj. Kao i prošlih godina, jedan projekt će odabrati Inini fanovi na Facebooku.

Najbolje realiziranim projektom Zelenog pojasa 2019. je proglašen projekt uređenja senzornog vrta za poticanje svih pet osjetila Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS iz Siska kojemu je cilj doprinijeti socijalnom uključivanju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom. „Kroz Inin program Zeleni pojas, naša udruga je dobila podršku i pouzdanog partnera u izgradnji kvalitetnijeg društva. Preporučamo svima zainteresiranima da se prijave i iskoriste mogućnosti Zelenog pojasa za razvoj svoje lokalne zajednice“, rekla je Anita Trstenjak, tajnica Udruge za terapijsko i rekreacijsko jahanje KAS.

Inin program Zeleni pojas je kao primjer dobre prakse uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu jer direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji, jednom od 17 Globalnih ciljeva održivog razvoja Ujedinjenih naroda. Zazelenite i vi svoju okolinu uz Inin Zeleni pojas!

O INA Grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr