“Zeleni tjedan” – učenici posjetili Rafineriju nafte Sisak

SISAK, 11. svibnja 2011. – INA – Industrija nafte, d.d. priključila se obilježavanju “Zelenog tjedna”, manifestacije koju je, u cilju afirmacije pokreta za zaštitu okoliša, pokrenuo  Grad Sisak.  Tim povodom je, u pratnji profesora, 40-ak učenika sisačkih O.Š. Ivana Kukuljevića i O.Š. 22.lipnja posjetilo Rafineriju nafte Sisak.

U sisačkoj rafineriji vodi posebna briga o zaštiti voda, pa je zbog toga Rafinerija nafte Sisak i pozvana da se priključi “Zelenom tjednu”. Učenici su se pod stručnim vodstvom informirali o tehnološkim procesima pripreme i obrade vode te laboratorijskim analizama u Rafineriji, a Damir Butković, direktor Sektora Rafinerije nafte Sisak, učenicima je održao interaktivnu prezentaciju o korištenju voda u Rafineriji te o ulozi vode u procesu prerade nafte.

„Rafinerija nafte Sisak mnogo ulaže u zaštitu voda, pa mi je jako drago da je Grad Sisak to prepoznao i pozvao nas da postanemo sudionici „Zelenog tjedna“. Drago mi je i to što smo još jednom bili u prilici ugostiti sisačke učenike i upoznati ih s radom Rafinerije i njezinim aktivnostima“, izjavio je tom prilikom Damir Butković, direktor Sektora Rafinerije nafte Sisak.

INA se opredijelila za doprinos održivom razvoju kroz sustavno upravljanje zaštitom okoliša, što je sastavni dio njene poslovne politike, a zaštita okoliša uključena je u njene osnovne djelatnosti. Sve organizacijske jedinice koje imaju potencijalni ili stvarni značajan utjecaj na okoliš imaju certificirane sustave upravljanja okolišem prema normi ISO 14001 te svoje Politike upravljanja okolišem. Uključivanje Ine u obilježavanje “Zelenog tjedna” dokaz je da su Inina ulaganja prepoznata i u lokalnim zajednicama u kojima djeluje.Priloženi dokument