ZŠEM i INA dodijelili su 8 stipendija vrijednih 1.4 milijuna kuna

 width=

Zagreb, 15. srpnja 2021. – Zagrebačka škola ekonomije i managementa (ZŠEM) pokrenula je inicijativu stipendiranja te je zajedno s Inom omogućila besplatno obrazovanje za 8 budućih studenata iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije.

Stipendijom se financira četverogodišnji preddiplomski studij Ekonomije i managementa pri čemu je ZŠEM osigurao fond za četvero studenata, a INA dodatne četiri stipendije za djecu zaposlenika INA Grupe iz potresom pogođenog područja Banovine. Kriterij za odabir stipendista je bio uspjeh na prijemnom ispitu. Osam maturanata s najboljim rezultatima sljedeće četiri godine besplatno će studirati uz uvjet redovitog i uspješnog polaganja ispita na preddiplomskom stručnom studiju ove najstarije poslovne škole u Republici Hrvatskoj.

„Već godinama INA kroz razne projekte i inicijative pruža podršku mladim ljudima na njihovom obrazovnom i karijernom putu, a nakon godine kao što je bila prošla u kojoj su mladi ljudi osjetili težak teret pandemije, ali i razornih potresa, ta podrška važnija je no ikada. Zato smo se spremno uključili u akciju stipendiranja i s obzirom na našu poslovnu prisutnost na sisačkom području odlučili pomoći upravo djeci naših radnika. Ove Inine stipendije neka budu zasluženi vjetar u leđa ovim četirima vrijednim djevojkama na putu prema vrhunskom obrazovanju i uspješnoj karijeri“, izjavila je Vladimira Senčar Perkov, direktorica Ljudskih resursa Ine.

„ZŠEM ima višegodišnju praksu stipendiranja i omogućavanja pristupa najboljem obrazovanju i onima koji nisu u mogućnosti samostalno ga platiti. U suradnji sa Zakladom Ivana Hodak do sada smo prikupili više od 3,8 milijuna kuna za 108 stipendija. Ove godine dodatno smo se angažirali kako bismo osigurali dodatni fond za stipendije i tako i mi sa svoje strane pomogli mlade i talentirane ljude koji su se suočili s velikom traumom i izazovnim životnim okolnostima uslijed velikog potresa na Banovini. Iznimno je važno, uz brzu obnovu, pokušati zadržati mlade ljude na tom području i dati im podršku kako bi ga oni sutra uspješno razvijali i revitalizirali. Vrhunsko obrazovanje i međunarodna umreženost koju dobivaju naši studenti vrijedan su kapital i za njih kao pojedince ali i zajednicu u kojoj žive i rade“, istaknuo je dr.sc. Mato Njavro, dekan ZŠEM-a.

Važno je napomenuti da od rujna ZŠEM otvara vrata svog novog kampusa za sve studente te će se, u skladu s epidemiološkom situacijom, napustiti hibridni model rada, a nastava će krenuti uživo.

 

O INA grupi

INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Rafineriji nafte Rijeka, dok se na industrijskoj lokaciji u Sisku razvijaju održive alternativne djelatnosti. Regionalna maloprodajna mreža sastoji od više od 500 maloprodajnih mjesta u Hrvatskoj i u susjednim zemljama. INA Grupa članica je MOL Grupe.

 

PR

Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb

Telefon:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hr

 

O ZŠEM-u

Zagrebačka škola ekonomije i managementa započela je s radom u rujnu 2002. godine, a AACSB akreditacijom 2013. godine postala je međunarodno akreditirana poslovna škola. AACSB akreditaciju posjeduje 5% najkvalitetnijih poslovnih škola u cijelome svijetu. Na Zagrebačkoj školi ekonomije i management izvode se tri preddiplomska studija: studij ekonomije i managementa (na hrvatskom i engleskom jeziku), studij poslovnog prava i ekonomije (na hrvatskom jeziku) te studij poslovne matematike i ekonomije (na engleskom jeziku). Diplomski, MBA program studij uvršten je u prestižnih top 200 MBA programa u svijetu i izlistan je među top 60 MBA u Europi! Zagrebačka škola ekonomije i managementa posebna je po snažnoj mreži od 150 partnerskih sveučilišta. Radi se o redom najboljim sveučilištima i poslovnim školama u svijetu. Primjerice, Nanyang Technological University u Singapuru, ESSEC u Parizu, Nova School of Business and Economics u Lisabonu, St. Gallen University u Švicarskoj, University of Michigan – Flint.

 

PR

Vukasovićeva ulica 1, Zagreb

Telefon:  098 919 1422| @: nscrbec@zsem.hr