Županijska komora u Rijeci i INA d.d. održale sastanak

Rijeka, 13. lipnja – Sastanak predstavnika INA, d.d. i Županijske komore, na kojem su bile predstavljene najvažnije Inine aktivnosti, s posebnim osvrtom na područje Rijeke i okolice, te mogućnosti potencijalne suradnje s (lokalnim) hrvatskim gospodarstvenicima na projektima koji su u planu u nadolazećem razdoblju, održan je danas u Rijeci u prostorijama hotela Bonavia.

U ime Hrvatske gospodarske komore sastanku je nazočio predsjednik Komore mr.sc. Vinko Mičetić te pojedini voditelji Odsjeka,  dok su u ime Ine na sastanku bili g. Ivan Krešić, član Uprave Ine, g. Berislav Gašo, izvršni direktor PF Korporativnih servisa, gđa Davorka Tancer, direktorica Sektora investicija, g. Igor Šepić, direktor Rafinerije nafte Rijeka, g.  György Szűcs, direktor Sektora nabave, Josip Divić, direktor Službe nabave za investicije te g. Tvrtko Perković, predsjednik Uprave STSI-ja, Inine tvrtke kćeri.

Kroz prezentaciju su predstavnici domaćih kompanija dobili uvid na koji način funkcionira proces nabave u Ini te detalje o različitim projektima koji će se odvijati na ovom području, a u koje su pozvani da se uključe.

„INA je izuzetno važan gospodarski subjekt na ovom području. Svjesni te činjenice, svakako želimo aktivno doprinositi razvoju lokalne zajednice i u tom smislu također potaknuti domaće poduzetnike na suradnju sa našom kompanijom.“ – izjavio je ovom prilikom g. Krešić.

„Projektom optimizacije nabave započetim prošle godine otvorili smo svoja vrata dobavljačima koji možda do sada nisu imali priliku surađivati s nama, a s ciljem izgradnje partnerskog odnosa. – naglasio je u prezentaciji g. Gašo.

Velik odaziv  i brojna pitanja gospodarstvenika iz Primorsko goranske županije na prezentaciji trenutnih i budućih investicijskih projekata te provođenja nabave i nabavnih procesa Ine odraz su zanimanja za moguću suradnju i uključivanje u  realizaciju Ininih projekata koji će se odvijati na ovom području.

Da je menadžment Ine promptno reagirao na poticaj i prijedlog Županijske komore, da prezentiraju svoje projekte, u čiju realizaciju bi se mogli uključiti i naši gospodarstvenici, pokazuje da vjeruje u njihovu stručnost i mogućnost da visoko kvalitetno realiziraju i izvrše sve poslovne zadatke. Gospodarstvenici iz naše županije i do sada su sudjelovali u vrlo zahtjevnim i složenim projektima gdje su pokazali visoku razinu poslovne odgovornosti i stručnosti, zaključio je g. Mičetić, predsjednik ŽK Rijeka.Priloženi dokument