Dizelska goriva s bio komponentom

 width=

Nakon uvođenja Eurodizela BS s bio komponentom na osam benzinskih postaja ((Rijeka–Mlaka, Rijeka–Školjić, Rijeka–Škurinje, Čavle, Crikvenica–magistrala, Kraljevica, Novi Vinodolski–magistrala i Senj), INA nastavlja s uvođenjem Eurodizela BS s bio komponentom. Do kraja ožujka sve Inine benzinske postaje imat će u svojoj ponudi Eurodizel BS i Eurodizel BS Class s bio komponentom.

Dizelska goriva s bio komponentom će se prodavati pod postojećim nazivima: Eurodizel BS, odnosno Eurodizel BS Class te će imati istu cijenu. Potrošači se o sadržaju goriva mogu informirati temeljem letka „Obavijest o proizvodu – tekuća goriva na benzinskim postajama“ koji se nalaze na Ininim benzinskim postajama.

Dizelska goriva s bio komponentom su EURO V goriva pomiješana s biodizelom (FAME-Fatty Acid Methyl Ester) koji se proizvodi od biljnog ulja. Biodizel će se koristiti kao mješavina u tekućem naftnom gorivu – dizelskom gorivu s volumnim udjelom do najviše 7%. Navedeno gorivo u potpunosti odgovara hrvatskim i europskim standardima dizelskog goriva HRN EN 590 kao i sezonskim specifikacijama.

Kao jedini proizvođač i vodeći distributer goriva u Republici Hrvatskoj, INA je preuzela ulogu ključnog nositelja programa plasmana goriva s bio komponentom u prijevozu u RH koji će u značajnoj mjeri doprinijeti ispunjavanju obveza i ciljeva na koje se Hrvatska kao buduća članica EU obvezala u području korištenja i promicanja obnovljivih izvora energije u neposrednoj potrošnji goriva za prijevoz.