Koronavirus - Informacije za kupce

PREVENTIVNE MJERE ZAŠTITE OD KORONAVIRUSA NA ININIM MALOPRODAJNIM MJESTIMA

Epidemija koronavirusa Covid-19 prerasla je u pandemiju, prema informacijama koje je objavila Svjetska zdravstvena organizacija, a INA Grupa čini sve kako bi osigurala neometani kontinuitet poslovanja. Naše misli su s obiteljima širom svijeta pogođenima ovom epidemijom te se nadamo brzom oporavku onih koji pate od bolesti.

Preporučamo svim kupcima da preispitaju svoje planove putovanja. No, ako ipak kreću na putovanje, mogu biti sigurni da INA Grupa u suradnji sa svim relevantnim državnim institucijama pomno prati razvoj situacije i promptno poduzima odgovarajuće korake u cilju sprečavanja širenja koronavirusa (COVID-19). Potpuno smo posvećeni brizi o vama dok putujete, a u ovom trenutku naš fokus je na pravovremenoj pripremi i prevenciji kako bismo minimalizirali širenje virusa i osigurali najveću moguću sigurnost naših kupaca i radnika.

Radnici na Ininim maloprodajnim mjestima dobili su posebne upute koje za cilj imaju smanjenje rizika od infekcije koronavirusom te čine sve što je moguće kako bi se vi osjećali sigurno na našim lokacijama. Njihov naporan rad ključan je za osiguravanje neometanog kontinuiteta poslovanja, važnog za sigurnost opskrbe u našoj zemlji. Na maloprodajna mjesta Ine kontinuirano isporučujemo zaštitne rukavice, maske, dezinfekcijska sredstava za ruke, kao i dezinfekcijska sredstava za pranje radnih površina, u skladu s mogućnostima na tržištu.

Preventivne mjere zaštite primjenjuju se na svim lokacijama Ininih maloprodajnih mjesta:

 • Svi radnici su educirani o načinima zaštite od koronavirusa, a na prodajnim mjestima su postavljeni informativni plakati kako bi se pojačala svijest kupaca o načinima zašite.
 • Higijenski standardi dodatno su podignuti:
  • Povećana je učestalost čišćenja radnih površina i prostorija na maloprodajnim mjestima, posebno toaleta.
  • Mlaznica za gorivo se češće čisti jer je dodiruje mnogo gostiju. Osiguravamo rukavice u slučaju da ih kupci žele koristiti.
 • Prostorije se redovito provjetravaju.
 • Radnici koriste zaštitnu opremu prema uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te po potrebi.
 • Postavljamo pregradne stjenke na naplatnim mjestima kako bi umanjili socijalni kontakt.

VAŽNE INFORMACIJE O MALOPRODAJNIM MJESTIMA

Trenutno su sva Inina maloprodajna mjesta otvorena i prilagodila su raspon usluga s obzirom na razvoj situacije vezane uz koronavirus.

 1. Prodaja goriva na maloprodajnim mjestima odvija se neometano.
 2. Roba široke potrošnje može se kupiti za vrijeme radnog vremena maloprodajnih mjesta.
 3. Svi Fresch Corneri i autobarovi su zatvoreni temeljem odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite.
 4. Svježe pripremljeni sendviči pakiraju se u zatvorene vrećice i nalaze se u hladnjacima unutar prodajnog prostora dok se kavom kupci mogu poslužiti jedino na Coffee to go
 5. Maloprodajno mjesto Novska na autocesti A3 je otvoreno samo za kamione u tranzitu pod pratnjom policije.

Više informacija o radnim vremenima potražite na našoj tražilici maloprodajnih mjesta.*

UPUTE ZA KUPCE

Pozivamo naše kupce da se pridržavaju mjera prevencije na maloprodajnim mjestima:

 • Redovito perite ruke te izbjegavajte dodirivanje očiju, nosa i usta rukama.
 • Spriječite kapljične infekcije na način da prilikom kašljanja i/ili kihanja prekrijete nos i usta.
 • Održavajte sigurnu udaljenost u društvenom kontaktu između osoba na maloprodajnom mjestu od minimalno 2 m te poštujte pravila o maksimalnom broju kupaca u prodajnom prostoru.
 • Koristite zaštitne rukavice prilikom rukovanja s punjačem na agregatu.
 • Ako ste vozač međunarodnog prekograničnog prijevoza savjetujemo da koristite zaštitnu masku prilikom ulaska na maloprodajno mjesto.


Slijedite upute na maloprodajnim mjestima, budite pažljivi i ponašajte se odgovorno –  zajedno možemo minimalizirati širenje koronavirusa! INA Grupa pomno prati najnovija događanja vezana uz koronavirus te će vas eventualnim promjenama radnih procesa pravovremeno obavijestiti.

Naši zaposlenici predano rade kako bi osigurali sigurnost opskrbe tržišta i zato iskreno cijenimo povjerenje koje nam dajete te se nadamo da ćemo vam pružiti najbolju uslugu u sigurnom okruženju u ovoj teškoj situaciji te vas pozdraviti kao našeg vjernog kupca u budućnosti.

*Zbog učestalih promjena uslijed razvoja događaja te uvođenja novih preventivnih mjera moguća su odstupanja od informacija koje su navedene u aplikaciji.