Hrvatska i INA volontiraju

 width=

INA je sponzor manifestacije “Hrvatska volontira” koju petu godinu zaredom organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. Manifestacijom se nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca.
Ove godine manifestacija se održava od 22. do 27. svibnja, u 55 hrvatskih gradova. Centralno događanje ovogodišnje Manifestacije održalo se na Zrinjevcu 25. svibnja gdje su organizatori Manifestacije na jednom mjestu okupili volontere pojedince, volontere iz korporativnog svijeta, kao i domaćine volonterskih akcija te medije. INA Klub volontera je podržao ovogodišnju Manifestaciju kroz organizaciju triju samostalnih volonterskih akcija, kao i sudjelovanje u trima akcijama iz Kataloga Volonterskog centra Zagreb, u kojima je ukupno sudjelovalo 102 volontera.

Samostalne akcije:

  • 17. svibnja – volonterska akcija u Udruzi za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići iz Karlovca – 25 volontera INA Kluba volontera uređuje teren za postavljanje Senzornog parka (Zeleni pojas akcija)
  • 18. svibnja – volonterska akcija u Skloništu za životinje “PRIJATELJI” u Čakovcu koje se skrbe za preko tristo pasa, 15 volontera INA Kluba pomaže oko uređenja postojećeg prostora i priprema za proširenje prostora u kojem borave životinje (Zeleni pojas akcija)
  • 19. svibnja – volonterska akcija u kojoj 25 volontera INA Kluba volontera uređuju okoliš u Višeosjetilnom parku na Jarunu

INA je krajem travnja bila i Zlatni sponzor Prve hrvatske konferencija o korporativnom volontiranju i Sajma volontiranja koji su održani u organizaciji Hrvatske mreže volonterskih centara.

Volonterski rad nagrađuje se osmjesima!