Imenovani novi članovi Uprave Ine

Zagreb, 31. ožujka 2020. – Danas je održana sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj su imenovani novi članovi Uprave kompanije na prijedlog Vlade Republike Hrvatske. Novi su članovi Uprave Ine Barbara Dorić, Darko Markotić i Niko Dalić, a imenovani su s danom 1. travnja 2020. na razdoblje od pet godina. Osim novoimenovanih članova u Upravi su Ine predsjednik Uprave Sándor Fasimon te Ákos Székely i Zsolt Pethő

Barbara Dorić dolazi s mjesta direktorice tvrtke LNG Hrvatska te ima više od 12 godina iskustva u vođenju projekata i upravljanju kompanijama iz energetskog sektora. Darko Markotić je od srpnja prošle godine na poziciji savjetnika predsjednika Uprave Ine, a prije toga obnašao je dužnost operativnog direktora Usluga kupcima i maloprodaje u Ini. Niko Dalić član je Uprave Ine od veljače 2011., ima dugogodišnje međunarodno iskustvo u području istraživanja i proizvodnje te je poznat stručnjak u ovom biznisu.

Nadzorni odbor poželio je mnogo uspjeha u radu novoimenovanim članovima Uprave te je zahvalio Ivanu Krešiću i Davoru Mayeru na njihovu radu i doprinosu poslovanju kompanije. Kao imenovani predstavnici Vlade Republike Hrvatske bili su članovi Uprave Ine od veljače 2011. te su pridonijeli mnogim projektima kompanije koji su u proteklom razdoblju osigurali njezinu financijsku stabilnost te osigurali temelje za budući razvoj.

Mandati predsjednika Uprave Ine Sándora Fasimona te članova Uprave Ákosa Székelya i Zsolta Pethőa traju do 30. lipnja 2021. godine.