INA i Općina Kostrena: završeno igralište u Pavekima

 width=

Postavljanjem informacijske table projekta, označen je završetak izgradnje i opremanja novog dječjeg igrališta u kostrenskom naselju Paveki koje su zajednički realizirale INA i Općina Kostrena.
Iako se radi o jednom od najvećih kostrenskih naselja, do sada nije postojao adekvatan prostor za igru i boravak djece na otvorenom što se promijenilo izgradnjom novog igrališta, na radost mnogobrojnih kostrenskih mališana koji su ga odmah po otvorenju odlučili isprobati. Inicijativu je pokrenula Općina Kostrena, a podržala INA u okviru projekta „INA – prijatelj djece“, financiranjem građevinskih radova vrijednih 210.000,00 kuna (bez PDV-a). Općina je kupila igrala i fitness sprave u vrijednosti od 70.000,00 kuna (bez PDV-a).
Općinski načelnik Dražen Vranić zahvalio je Ini na podršci i izrazio zadovoljstvo uspješno realiziranim projektom: „Vjerujem da će u sadržajima novog igrališta podjednako uživati naši najmlađi sumještani, kao i oni odrasli u njihovoj pratnji!”
Direktor Rafinerije nafte Rijeka g. Erkki Ranta naglasio je važnost Ininog angažmana u zajednici: „INA je već tradicionalno prijatelj djece, a sudjelovanje i podrška dječjim manifestacijama i ustanovama važan su dio naših aktivnosti. Sa zadovoljstvom smo financirali izgradnju igrališta u Pavekima te se veselimo projektima koji slijede.“
U okviru projekta „INA – prijatelj djece“, prošle godine kupljeno je vrijedno igralo za vanjski prostor Dječjeg vrtića „Zlatna ribica“. U najavi je i sljedeći zajednički projekt Ine i Općine u naselju Doričići. Radi se o izgradnji dosad najvećeg, centralnog dječjeg igrališta u Kostreni za koje je prošle godine otkupljeno zemljište.
INA će u okviru ovog projekta usmjerenog na potrebe djece u lokalnoj zajednici, pomoći i u klimatizaciji školskih učionica u Osnovnoj školi Kostrena.

Foto: Klaudio Vrančić