POKUŠAJ PREVARE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA I INTERNETU

Obavještavamo vas kako društvenim mrežama i internetom kruže prevare u obliku oglasa investicijske prilike te u obliku nagradnog natječaja u kojima se organizatori lažno predstavljaju kao INA. Savjetujemo vam da sa spornim stranicama ne dijelite svoje osobne, bankovne ili bilo kakve druge podatke kako bi se zaštitili od potencijalne krađe podataka i novca.

Napominjemo da je www.ina.hr adresa Inine službene internet stranice na kojoj se objavljuju sve relevantne aktivnosti kompanije te nagradne igre i natječaji koje organiziramo, a koje uvijek sadržavaju pravila i informacije o zaštiti vaših podataka.

Također, službena Facebook stranica Ine te službena Instagram stranica Ine su jedini profili na tim društvenim mrežama na kojem INA objavljuje projekte i nagradne igre i natječaje koje organiziramo, a koji uvijek sadržavaju pravila natječaja i informacije o zaštiti vaših osobnih podataka. Bilo kakvi nagradni natječaji, nagradne igre ili investicijski pozivi koje se objavljuju na drugim web stranicama nisu povezani s Inom ni na koji način.

Molimo vas da sve sumnjive natječaje, odnosno nagradne igre i poruke od strane drugih stranica koje se predstavljaju kao INA prijavite administraciji društvenih mreža kao sumnju u pokušaj internetske prevare. Lažne investicijske prilike, uz lažne nagradne igre, jedna od češćih taktika koje koriste kibernetički kriminalci, a više o svemu možete se informirati i na internetskim stranicama MUP-a.