Svjetsko priznanje za Inin projekt Zeleni pojas

 width=

Izuzetno smo ponosni što je Inin projekt Zeleni pojas, kao primjer dobre prakse, uvršten u Globalno izvješće o održivom razvoju za 2018. godinu. On je prepoznat kao projekt koji direktno pridonosi očuvanju života na Zemlji što su Ujedinjeni narodi uvrstili u svoje Globalne ciljeve održivog razvoja. Za izradu ovog UN-ovog izvješća zadužena je Međunarodna trgovačka komora – najveća svjetska poslovna organizacija čije članstvo čini više od 6 milijuna kompanija u svijetu, što uspjeh Ininog projekta čini još značajnijim. Zeleni pojas tako se našao u izabranom društvu 80-tak najuspješnijih svjetskih primjera održivog razvoja iz korporativnog svijeta te uz bok najvećih svjetskih kompanija poput Googlea.

Izvještaj je predstavljen u srpnju 2018. u New Yorku na UN-ovom Političkom forumu na visokoj razini. Zadaća tog tijela je praćenje provedbe UN-ovog Programa održivog razvoja 2030. Projekt Zeleni pojas uvršten je u globalno izvješće na inicijativu Nacionalnog odbora Međunarodne trgovačke komore u Hrvatskoj, a vrijedno priznanje stiže u petoj godini njegovog provođenja. Do sada je kroz Zeleni pojas
realizirano 65 projekata koje je INA sufinancirala s više od 1,3 milijuna kuna. U samu realizaciju projekata na terenu aktivno se uključuju i zaposlenici Ine kroz INA Klub volontera.