Uspješno održan Zagreb Auto Show

 width=

Nakon šest dana Zagreb Auto Show, 15. međunarodni salon automobila, motocikala, gospodarskih vozila i prateće industrije, najprestižniji Salon automobila u srednjoj i jugoistočnoj Europi, zatvorio je svoja vrata. Salon je zauzeo sve raspoložive smještajne kapacitete, ukupno 70.000 m2 izložbene površine raspoređene u 14 paviljona i na otvorenom prostoru. Ove godine, salon je posjetilo 142.822 domaćih i stranih posjetitelja, od čega čak 12.265 poslovnih, što ukazuje na visoki gospodarski status ovog projekta.

Kao generalni sponzor, INA je i ove godine osigurala atraktivan program u sklopu svog izložbenog prostora u paviljonu 8. Posjetitelji su tamo mogli vidjeti posebnu Ininu retro priču i izložene automobile, od oldtimera do modernih rally vozila, te saznati sve što ih zanima o Ininim visokokvalitetnim gorivima, mazivima i novom Ininom ugostiteljskom konceptu Fresh Corner. U suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu – Fakultetom strojarstva i brodogradnje te u sklopu projekta Formula student, na štandu je izložena formula, a također, posjetitelji su mogli testirati svoje vozačke vještine na Ininim simulatorima vožnje i pritom osvojiti prigodne nagrade. Inin štand posjetili su i naši uspješni sportaši – hrvatski rukometni reprezentativac Zlatko Horvat, vaterpolist Hrvatskog vaterpolskog saveza Ivan Marcelić, košarkaši KK Cedevita Marko Arapović i Toni Katić, hokejaši KHL Medveščak Ivan Janković, Vito Nikolić, David Brine i Jan Smolec te naša zlatna atletičarka Sara Kolak iz Atletskog kluba Kvarner Rijeka. Atmosferu su dodatno zagrijali i članovi popularne hrvatske grupe Opća Opasnost koji su se družili s posjetiteljima.

Zagreb Auto Show zabilježio je rekordne 133 premijere vozila među kojima su bile izložene jedna svjetska i tri europske vicepremijere. Prisutno je bilo 85 brandova automobila, motocikala, bicikala, gospodarskih i kamp vozila. Od toga 28 automobilskih marki, 36 marki motocikala, 11 marki bicikala, 19 marki gospodarskih vozila, 5 marki autobusa i 5 marki kamp vozila. Uz iznimnu financijsku i organizacijsku potporu Grada Zagreba i Ine, Zagreb Auto Show kao istinska automobilska svečanost ponosno predstavlja Zagreb i Hrvatsku na svjetskom sajamskom kalendaru, uz samo još 17 takvih jedinstvenih i posebnih, iz prestižne svjetske obitelji OICA autosalona.