„Zagreb Open – 47. INA Delta Rally“ donosi nova reli uzbuđenja

 width=

Dojmovi s WRC Croatia Rally 2021., prvog svjetskog prvenstva u reliju održanog u Hrvatskoj još se nisu stišali, a pred nama su nova reli uzbuđenja. Zaljubljenici u automobilizam ponovno će doći na svoje od 11. do 13. lipnja kad ih očekuje 47. izdanje našeg najstarijeg i najpopularnijeg automobilističkog natjecanja – INA Delta Rally. Usprkos pandemijskim uvjetima koji su i dalje na snazi, INA Delta Rally ugostit će više od 60 posada iz 10-tak europskih zemalja, a nastupit će i brojni domaći vozački asevi poput Juraja Šebalja i Viliama Prodana.

Zaljubljenici u reli na INA Delta Rallyju ponovno će doći na svoje. Uzbudljivi brzinski ispiti vozit će se u subotu 12. lipnja u Zagrebu na Aveniji Većeslava Holjevca i u okolici Jastrebarskog, te dan kasnije na Sljemenu i Lazu. Ceremonijalni start i cilj relija planiran je na parkiralištu TŽV Gredelj. Natjecanje će se održati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera, baš kao i na nedavnom WRC-u.

Ovo natjecanje s dugom povijesti raste iz godine u godinu, a od 2016. dio je FIA European Rally Trophyja, što znači da se vozi po istim pravilima kao i Prvenstvo Europe. To vozačima s najboljim rezultatom otvara vrata za ulazak u Prvenstvo Europe te konačno i Svjetsko rally prvenstvo (WRC). Zagreb Open – 47. INA Delta Rally bodovat će se i za Europski rally trofej, rvatsk, Rally prvenstvo Hrvatske te Otvoreno prvenstvo Zagreba. Zbog svega navedenog sigurni smo da je pred nama još jedan uzbudljivi reli prepuna atraktivnih skokova, proklizavanja i drugih uzbuđenja u lovu na što brže vrijeme. Kao glavni pokrovitelji podršku reliju daju INA i Grad Zagreb.