Artur Thernesz, Inin izvršni direktor za Rafinerije i marketing odlazi u TVK

G. Thernesz je imenovan izvršnim direktorom za SD Rafinerije i marketing Ine u siječnju 2012. Tijekom svog mandata značajno je doprinio unaprjeđenju operativnih i poslovnih rezultata ovog segmenta.

Do imenovanja novog izvršnog direktora za ovaj segment, temeljem međunarodne „headhunting” potrage koja je u tijeku g. Bengt Viktor Oldsberg, direktor Centra za proizvodnju, bit će imenovan na poziciju izvršnog direktora za Rafinerije i marketing.

U tri desetljeća dugom relevantnom profesionalnom iskustvu, g. Oldsberg je obnašao razne visoko rangirane menadžerske pozicije u kompanijama poput Shella i Preema gdje je bio odgovoran za poslovanje i upravljanje rafinerijskim postrojenjima raznih veličina i kompleksnosti od Švedske do Australije.

Odabir gospodina Oldsberga za ovu poziciju osnažuje Inin fokus prema korištenju rafinerijskih kapaciteta na optimalan i ekonomičan način.

O INA Grupi 
INA Grupa ima vodeću ulogu u naftnom poslovanju u Hrvatskoj te značajnu ulogu u regiji u istraživanju i proizvodnji nafte i plina, preradi nafte te distribuciji nafte i naftnih derivata. INA Grupu čini više ovisnih društava u potpunom ili djelomičnom vlasništvu INA, d.d. Sjedište Grupe nalazi se u Zagrebu, Hrvatska. U području istraživanja i proizvodnje nafte i plina, INA danas posluje, osim u Hrvatskoj, u Angoli i Egiptu. Prerada nafte odvija se u Ininim rafinerijama nafte; RN Rijeka i RN Sisak, dok se regionalna maloprodajna mreža sastoji od 445 benzinskih postaja u Hrvatskoj i u susjednim zemljama.

PR           
Avenija Većeslava Holjevca 10, Zagreb
Tel:  01 6450 552|Fax: 01 6452 406| @: pr@ina.hrPriloženi dokument